Forumet - Skolios!

Skolios!

1601 0 25

Spana också in:

det är ganska allvarligt om man väljer operation,
det beror lite på vad för skolios man har...

jag hade två krökar på 40 grader så min rygg
var verkligen "S" formad [blush]
så jag fick ha korsett i tre år

när det gäller operationen så gör man en steloperation, och det brukar innebära att man förlorar en del av rörligheten i ryggen, eftersom det ska göra så att ryggen inte vrider sig ännu mer...

det är ganska jobbigt att ha korsetten i början, men man vänjer sig... det brukar vara lite olika på hur mycket man behöver ha den per dag, jag t.ex behövde ha den 20 timmar per dag... [tired] och sen så fick jag ha den utan i 4 timmar [bigsmile]
Du kanske har läst min tråd om skolios? Ja jag har ju också skolios iallafall. Upptäckte det 2008, hade bostonkorsett ett år men trivdes ej i den. Nu har jag gått över till en nattkorsett istället och den är mycket mer behändig på alla sätt. Dock har min rygg blivit värre sen jag började med nattkorsetten så jag måste nog opereras istället. Jag ser inte fram emot all rehabilitering men jag får iallafall en rak rygg och det betyder mycket. Ärret skiter jag i, det blir faktiskt rätt så coolt!

Juste, du får nog den vanliga boston korsetten (skulle jag väll tro) och den går ej över brösten och du får en platt mage, ger även push-up [party] Om du vill ha kläd tips m.m som du kan ha när du bär korsetten så kan du pm:a.
Var hos ortopeden idag! Ska tillbaka nästa vecka och ta mått och sånt! men dom sa att det hade kommit nyare modeller nu, alltså ingen bostonkorsett... Vet inte hur den ser ut, men om en månad ska jag iallafall tillbaka dit igen och sova där och även få min korsett, men platt mage och push-up passar nog mig mer än planka och ballong... Men eftersom att det inte var ngn vanlig bostonkorsett så et inte jag, dom sa att jag fick även ha korsetten på dagen istället för natten, vad är bäst?
Spännande med nya modeller, dom är säkert smidigare än boston.
Ja man har korsetten på sig på natten och på dagen, sen får man ta av sig den 1timme eller mer om dagen (läkarna har olika åsikter) jag hade av den 3timmar om dagen. Menar du vad som är bäst av ''dag'' korsett och nattkorsett? Då måste jag säga dag korsetten är bäst, den är jobbigare att bära men mycket effektivare enligt mig.