Forumet - Skottdrama i Brasilien - Rio de Janerio

Skottdrama i Brasilien - Rio de Janerio

235 0 18
Aftonhoran

12 döda efter skottdrama på skola i Rio

Ytterligare 22 uppges ha skadats då en man öppnade eld i den brasilianska staden

12 personer uppges ha avlidit och 22 skadats efter ett skottdrama på en skola i Rio de Janeiro.

Attacken är därmed värre än den omtalade skolmassakern i Columbine i USA 1999.

En ensam 24-årig man rapporteras stå bakom attacken.


Panik utbröt när en man vid 8.30-tiden i dag på morgonen plötsligt sprang in på en kommunal skola i stadsdelen Realengo i västra delen av Rio de Janeiro, rapporterar tv-kanalen Globo News på sin hemsida.

Sköt mot lärare och elever

Mannen sköt vilt omkring sig mot elever, lärare och annan personal.

Dramat ska ha varat i omkring 20 minuter och när militärpolis anlände till platsen utbröt även skottlossning mellan dem och 24-åringen.

Attentatsmannen ska nu vara avliden, han sköts i benet innan han själv tog sitt liv rapporterar tidningen Correio Braziliense.

Han har identifierats som Wellington Menezes de Oliveira - en före detta elev på skolan. Han ska ha lämnat efter sig ett brev med någon slags förklaring till attentatet.


Lika många döda - fler skadade än Columbine

Massakern i Columbine High School i Littleton, Colorado, 1999 blev känd världen över. 12 personer fick då sätta livet till - alltså lika många som i Rio men i och med de många skadade är onsdagens attack till och med ännu värre.

Columnine-massakern drog igång en stor diskussion om vapenhandeln i USA, särskilt efter lanseringen av Michael Moores film "Bowling for Columbine".

Spana också in:

Men det är ju bara så att det var inte 12 personer som dog i Columbine, det var 13(+ dom två gärningsmännen som tog livet av sig). Det finns skolmassakrer som tag mer liv, sådär fem jag kan nämna på rak arm. Sen var det ju en annan(som jag inte räknar)i Ryssland för ett tag sedan, där dog över 350 stycken.

Sen tror jag nog att det var fler som har dött efter detta nu i Rio, men jag kan ha fel. Och ja, detta är ett ämne som intresserar mig.

EDIT: Efter en snabb undersökning så verkar det som att aftonhoran har gjort det igen, fel då.
join993:

Det finns skolmassakrer som tag mer liv, sådär fem jag kan nämna på rak arm. Sen var det ju en annan(som jag inte räknar)i Ryssland för ett tag sedan, där dog över 350 stycken.


En liten inflikande bara, händelsen i ryssland var en terroristaktion, ingen skolmassaker som den vi sett nu i Rio, eller den i Columbine i USA.