Forumet - Skräck

Skräck

820 0 4
Gillar ni skräckfilm-serier?

vad anser ni vara bra med skräck?

Man får hoppa till ibland till skräck och det kan vara väldigt läskigt emellanåt. Oslagbart ibland. Finner man en riktig bra skräckfilm så släpper man inte blicken. Så oerhört bra kan skräck vara. Att få bli rädd via film.

Vad tycker ni om skräck/rysare?

Det är inte mitt förstaval av film men finns några som är nice att kika på.
A quite place var intressant.
IT remake var riktigt bra. Ser fram emot del 2.
Annats är det få som jag sett egentligen men majoriteten har varit tråkiga och/eller dåliga. 
Personligen så tycker jag att originalversionen av "The Texas Chainsaw Massacre" från 1974 är ett bra exempel på en psykologisk skräckfilm.
Den filmen är faktiskt inte särskilt "blodig" överhuvudtaget - bortsett från när den knäppa liftaren i början av filmen sitter och skär sig i handen och liknande scener, som för övrigt är ganska få - utan den fokuserar väldigt mycket på en hotfull skräckkänsla.
Några exempel på snygga scener i den filmen är scenen när Pam får syn på ett av Leatherfaces otäcka rum - komplett med en arg levande höna i en bur och skelettdelar från RIKTIGA MÄNNISKOR - och ligger och stirrar på alla föremålen i rummet i nån minut tills hon spyr och får panik, samt när Sally sitter bunden vid den galna kannibalfamiljen Sawyers middagsbord och blir utskrattad av hela gänget samt granskad av Leatherface vid olika tillfällen.
Det är såna där scener som gjorde den filmen till en klassiker - den innehöll nog faktiskt bara en enda riktig motorsågsattack, och både den och alla andra scener var alltid väldigt subtila och aldrig mer visuella än de behövde vara.

Sen så är det ett stort plus att flera av karaktärerna pratar med en riktig Texas-dialekt, exempelvis Kirk, Franklin och Pam.

Spana också in: