Forumet - Skrämmande siffror i Danmark om invandrargruppers brottslighet

Skrämmande siffror i Danmark om invandrargruppers brottslighet

2589 2 18

54 av 1000 invandrare i Danmark blev under 2012 dömda får något typ av brott, alltså ungefär 5%. Samma siffra för infödda danskar var 13 av 1000. Den mest brottsbenägna gruppen i Danmark var somalier där hela 114 av 1000 blev dömda för något typ av brott, alltså mer än var tionde person. Det ska slutligen sägas att Sveriges invandring allmänt men framförallt av somalier har varit långt mycket större än i Danmark.

Intressant är det också hur öppen debatten i Danmark faktiskt är. En sådan här artikel om mångkulturens baksidor hade vi garanterat aldrig fått se i en svensk tidning. 

http://www.bt.dk/krimi/chokerende-tal-saa-kriminelle-er-somalierne-i-danmark

Är detta ett problem? Vad kan det bero på? Vad bör vi göra åt det?

Vad är utvägen för en person som kommer till ett nytt land, blir utstött, inte kan språket ordentligt, ses ned på, inte får jobb, knappt har råd med hyran? Tror inte det är så svårt att bli kriminell då, faktiskt. Säger inte att det är bra men man kanske ska fundera på varför just invandrare är mer kriminella.

Spana också in:

Den höga brottsstatistiken bland invandrare ser onekligen stor ut. Det är ett problem, ja. Visst vill vi att så få brott som möjligt begås.  En del av frågan är om det är mångkulturen som är problemet, eller snarast hur mångkulturen hanteras. Hur man integrerar de människor som man släpper in och hur insatser ser ut för att de ska kunna bli ett med sitt nya land. 


NiklasWÄr detta ett problem? Vad kan det bero på? Vad bör vi göra åt det?
Destruktivism är defintivt ett problem, vilket det är i sammanhanget då en grupp begår kriminella handlingar. Problemet ligger i att vederbörande upplever att kriminella handlingar ger högre utkastning än en laglig sådan, eller så saknar de möjligheter till att komma in på arbetsmarknaden överhuvudtaget och blir därför uteslutna ur samhället. Mot bakgrund av  är det man måste göra är insatser för att underlätta för dessa personers möjligheter till att komma in på arbetsmarknaden och att deras arbete ska löna sig för dem.

Ett problem jag Tror just nu är att vi inte ska ta in mer personer i Sverige. Har inget emot att hjälpa folk som behöver det. Men NÄR sjukvården försämras och dom på ålderdomshemmet får sämre mat än dom som sitter i fängelset även exempelvis att det är svårt att få jobb till alla som har gått ut gymnasiet med normala betyg. Är även en extrem bostadsbrist i Sverige. Nya lägenheter byggs men för vilket pris? Inget pris som en vanlig 19 åring kan punga ut med.
Lite sånt. Men om man fixar allt det där och får det på rull innan vi fortsätter att matta in folk i det här landet så tror jag att det kommer att förändras. 


NiklasW:
Jag har aldrig nånsin sagt att det är något annat än just segregationsproblem som skapar invandrares överrepresentation när det gäller sådan här statistik. 
ja, men ni SDare tror att lösningen på problemet är att blunda och stryka ett kryss över problemet (stoppa invandringen). Istället för att försöka komma med nånting konstruktivt som kan lösa de problem vi har. Ni tror bara på quickfix.

NiklasW: Är detta ett problem? Vad kan det bero på? Vad bör vi göra åt det?
Varför vill du att vi ska diskutera om lösningar för problemen i Danmark? Ser du inte tillräckliga problem i Sverige längre?


Eller så vill du snarare på ett fint sätt med källa och siffror få utlopp för din främlingsfientlighet, dock att gömma den bakom just källa och siffror.


Är för övrigt förvånad efter att ha kollat in bt.dk att du inte verkar ha använt en dansk motsvarighet till avpixlat som källa.


Hjärta

Storchen84:
Varför vill du att vi ska diskutera om lösningar för problemen i Danmark? Ser du inte tillräckliga problem i Sverige längre?
I Sverige vågar inte media skriva om dessa saker. Därför kan man bara använda sig av partiska källor som "avpixlat" ifall man vill få fram fakta kring detta.
Är för övrigt förvånad efter att ha kollat in bt.dk att du inte verkar ha använt en dansk motsvarighet till avpixlat som källa.
I Norge och Danmark skriver vanliga medier om mångkulturens problem, vilket svensk media döljer.
Nyheter som dessa hade aldrig publicerats i Sverige:
http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/
http://www.hegnar.no/okonomi/article725638.ece

Anura:
ja, men ni SDare tror att lösningen på problemet är att blunda och stryka ett kryss över problemet (stoppa invandringen). Istället för att försöka komma med nånting konstruktivt som kan lösa de problem vi har. Ni tror bara på quickfix.
Ja eftersom integrationsproblemen och segregationen beror på att vi har haft för stor invandring, alltså tagit emot fler än vad vi klarat av att integrera, är det viktigaste i nuläget att minska invandringen. Inte fylla på ännu mer på det glas som redan är fullt. 

NiklasW: Därför kan man bara använda sig av partiska källor som "avpixlat"
Avpixlat är ingen källa. Eller jo, en källa för lågintelligenta trångsynta hatiska människor, det är det enda det är en källa för.
NiklasW: I Norge och Danmark skriver vanliga medier om mångkulturens problem, vilket svensk media döljer.
Du svarar fortfarande inte på min fråga. Dina andra trådar var åtminstone relevanta på det sätt att dom handlade om Sverige. Nu lämnar du landets gränser. Vad står på tur? En diskussionstråd om att Storbritannien minskar invandringsantalet från 130 000 till 75 000 eller vad det nu var?

Jag ser av för mig väldigt uppenbara skäl inte denna tråd som något annat än uppmaning till främlingsfientlighet. Uppenbar sådan. Även om dina andra trådar ger mig intrycket av att du är främlingsfientlig så handlade dom trådarna i alla fall om Sverige. Denna gör inte det, utan nu trycker du bara på hur människor från öst är mer kriminella än landet dom bosatt sig i.

För övrigt känns alla svar i denna tråd överflödiga förutom denna text:
Anura: ni SDare tror att lösningen på problemet är att blunda och stryka ett kryss över problemet (stoppa invandringen). Istället för att försöka komma med nånting konstruktivt som kan lösa de problem vi har. Ni tror bara på quickfix.
Så sant som det är sagt. Det är för jobbigt med integration och annat, och för tidskrävande. Bättre att bara stoppa och på sikt skicka tillbaka.

Hjärta