Aviseringar
Rensa alla

Skribentansökan: Kajsa


Ämnesstartare

Fick in en skribentansökan nyss av en Kajsa. Säg vad ni tycker:

---------------------

Kajsa Levahn
19 år
Florö, Norge kommer ursprungligen från Jönköping.

Jag ser mig själv som en glad och positiv tjej, som gillar att ha många bollar i luften. Jag fotar väldigt mycket och är väldigt intresserad av skönhet och smink. Jag gick IT-media på gymnasiet.

Meriter:
Ungdomsreporter för Aneby kommuns tidning Åttingen. Artiklen nedan är från senaste numret av Åttingen. http://www.aneby.se/aneby/specialsidor/aattingen_aneby_kommuntidning
Skrivit och fotat lite för Nöjesnytt som är en gratistidning i Jönköping.

Min au pairtid

I slutet på augusti begav jag mot England och Londonstrakterna. Jag skulle vara au pair för en familj som bodde i södra London.

Det kan skilja mycket från familj till familj vilka sysslor man har. Jag hade hand om all tvätt i familjen, sen var så klart min huvuduppgift att ta hand om barnen. Jag skulle också se till att deras rum var städade och såg bra ut. Mina dagar såg för det mesta ganska lika ut. Jag gick upp innan föräldrarna åkte till jobbet, så barnen fick vakna i lugn och ro. Dock så vaknande de nästan alltid innan och då kunde det vara tårar och skrik när föräldrarna åkte. Men ju mer jag lärde känna barnen ju bättre gick det. Jag gav dem frukost, och hjälpte dem på med skoluniformerna. Körde dem till skolan, under dagen var jag ofta ledig. Jag fick planera mina dagar som jag ville bara jag gjorde tvätten. På helgerna var jag nästan alltid ledig, jag satt barnvakt någon gång i månaden på kvällarna.

Indiskt
Det vimmlar av indier i hela England. Mamman i familjen jag bodde hos kommer ursprungligen från Indien men har bott i England sen hon var liten. Mormorn till barnen brukade komma på besök lite då och då. Hon lagade bara indisik mat. Jag hade någon föreställmning om att indisk mat är liknande kinamat fast starkare, men det är det verkligen inte. Det är så mycket godare än kinamat! De äter nästan ris till allt, det är mycket kyckling, curry och andra starka kryddor. En dag tog faktiskt mormorn med mig till en riktig indisk restaurang så fick jag smaka på indiska pannkakor. Jag har verkligen fått upp ögonen för indisk mat sen min au pair-tid, så nu ska jag försöka planera in en indienresa i framtiden.

Träffa andra au pairer
Att få kontakt med med andra au pairer var inte svårt, dels fick man tillgång till en au pairhemsida där man kunde söka efter au pairer som bodde i ens område. Sen finns det många grupper på facebook som man kan bli medlem på. Ibland fick man så många förfrågningar med au pairer som ville träffas att man var uppbokad flera veckor.

Mysiga upptäckter
Helgerna var då man shoppade och upptäckte alla nya ställen. Det är överlag ganska billigt i London, så shoppa var något man gjorde ganska ofta. Jag älskade att promenera i Londons alla mysiga parker och gator, ta en del kort och gå till något mysigt café eller en pub. Linn på bilden är kompis som jag träffade på gymnasiet, vi gick på samma skola och sen dess har vi haft kontakten. Hon åkte också som au pair till London. Fast hon och jag lärde verkligen känna varandra under au pair-tiden och idag är hon en utav mina bästa vänner. Vi hjälpte nog varandra mycket när man hade hemlängtan. För det har man tror jag någon gång vare sig man tror det från början eller inte. Det roligaste med hela resan var nog att träffa och lära känna all nya människor. Jag kom hem till Sverige i början av december. Just nu befinner jag mig på Norges kust och jobbar på en pizzarestaurang.


   
Citera
Ämnesstartare

Nja, jag vet inte. [y][n]


   
SvaraCitera

Jag håller med Angelica, det var lite svårbedömt! Känns nästan mer som ett slags dagboksinlägg eller brev än en artikel om au pair-liv, som ändå är ett bra uppslag att skriva om på en sida som den här. Men som sagt, jag känner mig lite förvirrad av den här texten så baserat på den säger jag nog nej.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Håller med er. Den är ju bra skriven rent språkligt, men väldigt... livlös. Ingen personlig touch, inga känslor. Tyvärr.


   
SvaraCitera

Jag håller också med om att det är bra skrivet, men väldigt opersonligt och tråkigt på det sättet. Samtidigt tänker jag att det lätt kan bli så i en ansökningstext, för att man tror att man inte borde sticka ut för mycket, eller vara för personlig. Så det kan det ju vara så att hon har en mer egen stil också, bara det att hon inte vågar visa det i den här texten. Det jag försöker säga är att jag tänker att det kan vara vettigt att kolla om hon har någon mer text som vi kan läsa och bedöma efter.


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

Håller med er. Den är ju bra skriven rent språkligt, men väldigt... livlös. Ingen personlig touch, inga känslor. Tyvärr.

Håller helt med.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Erik Nahlén:

Håller helt med.

Ett NEJ eller ska vi be om något mer?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det blev ett nej för Kajsa. Tack för era synpunkter! [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden låst


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden raderad från Redaktionen/Allmänt redaktionen


   
SvaraCitera