Aviseringar
Rensa alla

Skriftliga äventyr!


Ämnesstartare

Hej! Jag har försökt hitta någon tråd där man kan dela med sig om sina skriftliga äventyr men jag har svårt att hitta någon. Alltså tänkte jag att ni också kan dela med er av era texter? Noveller, prosa, poesi eller dikter! Vad som helst.

Jag har skrivit en liten text som ännu inte är färdig, och jag vet inte heller om jag någonsin kommer att avsluta den. Hur som helst är det kul att skriva, och lika kul att dela med sig.

Texten jag vill dela med mig:

Svedrik hade likgiltigt svängt ut på 25:an utanför Kalmar. 25:an gick mot Nybro, Lessebo, Växjö, Alvesta, Ljungby och sedan Halmstad. Rakt över landet, rakt väster, rakt ut.

Svedrik visste inte riktigt vad han var han skulle eller vad han var ute efter, eller om det fanns något att vara ute efter. Svedrik hade upphört att ta hänsyn till verkligheten för längesedan. Han försökte konstruera något eget, en egen verklighet.

Ett blankt och tjockt A3 papper skulle bli plattformen för konstruktionen av hans verklighet. En karta tänkte han, en helt egen karta.. Varje stad skulle han stanna i, och sedan noggrant välja en plats på det färska och blanka A3 pappret att kryssa i. Den första staden var förstås viktigast eftersom att det blev en referenspunkt. En punkt han kunde koppla tillbaka till när nästföljande stad var förbi och skulle kryssas i. Nybro var den första staden. Den kryssa han i längst upp i vänstra hörnet och skrev “NYRBRO - begynnelsen”. Svedrik använde en röd penna som han hade införskaffat samma dag. I ärligheten namn var det såhär: en aldrig påträffad Svedrik och en aldrig återfunnen penna. Funnet och bestulet.

En röd penna skulle göra susen tänkte han. Röda prickar, röda streck. En röd tråd. Röda tråden till hans nya verklighet.

Verkligheten Svedrik lämnat bakom sig var ett ett stort atomvapenkrig. Han var inte längre närvarande men kunde fortfarande känna av det. Det var som en vind av radioaktivitet som svepte över honom med minnen och besvikelse. Alla hans viljor och önskningar som aldrig blivit uppfyllda. Allt tydde på att verkligheten var en låda utan några mått att mäta. Abstrakt och inte alls begriplig. Ingenting Svedrik ville fick plats, stort som smått.

Egentligen ska det varje stycke var indelat med instick, men jag får inte det att fungera i denna texthanteraren. 


   
Citera