Forumet - Skriva egen musik

Skriva egen musik

1528 0 16

Spana också in:

pojkflickan:

Jag är jätte intresserad av musik och skulle jätte gärna börja skriva egna låtar och texter. Skulle jätte gärna vilja ha lite tips och trix hur man skriver en bra låt liksom?!


Den bästa musiken är den som kommer från hjärtat. Tänk inte för mycket utan känn efter vilken melodi och vilka texter som är rätt. Då blir musiken ärlig, lyssnarna märker när musiken är originell. Försöker man komponera musik med för mycket funderingar bakom, låter det bara fejk och överpretentiöst.
Vet är lite senare än alla andra men om du vill skriva en bra text så sitt inte och pressa fram den ha med dig något att skriva på hela tiden och så när du kommer på något bra som kan vara bra i en låt skriv ner de och sedan tar du och kollar igenom allt och skriver ner allt du vill ha med i din låt på datorn eller på ett papper, ha dem som små "höjdpunkter" i låten och skriv sendan hela låten, breskriv dina känslor också t.ex om du ska skriva allt du älskar någon och kommer alltid göra det skriv istället "Min kärlek till dig är som vinden blåser igenom träden" och kom ihåg att det inte måste rimma så där jätte bra hela tiden ibland behöver det inte rimma alls satt du inte förstör texten med det, lycka till nu :)