Forumet - Skriva en bok...om sitt liv

Skriva en bok...om sitt liv

294 0 67
Jag har funderat i x antal år...på att skriva om mitt liv...det kan alla säkert göra...till och från...men på grund av allt jag har varit med om..all mobbing..trakkaserier...uppifrån och ner...jag har haft det struligt..hela livet. Och skulle vilja dela med mig..av mina känslor...och kännas gött att skriva av sig...

Jag har förmågan..att känna igen mig på nästan allt..i problem...och har förmåga att sätta mig in..och hjälpa andra i det mesta utan att ta i:).
Någon som vet hur man går till väga..och har erfarenheter? Hur skriver man med rätt ord..osv...vem vänder man sig till...när man ska skriva en bok..om sitt liv..när det blir färdigt. Jag tycker inte om att lämna ut sig..i det kalla...men man kan ju använda andra namn i den sanna berättelsen..i boken...Lite tips skulle kännas gott..på vägen.

Spana också in:

___Gumman__:

Någon som vet hur man går till väga..och har erfarenheter?


___Gumman__:

Jag tycker inte om att lämna ut sig..i det kalla...men man kan ju använda andra namn i den sanna berättelsen..i boken...Lite tips skulle kännas gott..på vägen.


Har du bra fantasi kan det vara gott att baka in din livshistoria i en fiktionell historia om du inte vill blotta dig själv. Din historia behöver inte ens vara samma som huvudpersonens utan kan ges till en sidokaraktär.

Och sedan, om du har blivit trakasserad mycket, kan det ju vara skönt att få ge igen på de som varit elaka med dig. Inte hämnd eller så (även om det är spännande att läsa om något riktigt smart sätt att hämnas på), men kanske att det slutar med att du blir rik och berömd eller något [wink]

___Gumman__:

vem vänder man sig till...när man ska skriva en bok..om sitt liv..när det blir färdigt.


Det är bara att försöka med de förlag som finns, kolla vad de ger ut, om din bok ligger inom den ramen. Sedan, testa testa testa att ge ut. Bokbranschen är hård, så man får inte ge upp. Det finns tyvärr bara en enkel väg, och det är att bekosta en utgivning själv, men jag vet inte om det är att rekommendera.

Gryphon:

Du missbrukar punkter. Gör inte det.


Visuellt sett tror jag att det skulle kunna fungera med punkter. Inte i hela texten, men om karaktären som är modellerad efter dig får ett avsnitt då han/hon berättar själv, med helt egna ord.

Lycka till [bigsmile]