Forumet - Skulder och annat djävulskap.

Skulder och annat djävulskap.

128 0 1
Detta forum riktar ju sig huvudsakligen till unga människor, och förhoppningsvis är det inte så många som har skuldproblem i dagens läge.

Men tänkte ändå fråga - om någon nu har koll. Jag kommer få ut en summa från mitt försäkringsbolag snart. Jag är för tillfället arbetslös, och får min inkomst i form av bidrag. (Kommer dock snart återgå till studier efter en kortare sjukskrivning).. Hur som helst. Detta innebär ju självklart att man inte längre kan få bidrag, har ju en summa pengar då på mitt konto som jag måste leva på. Så långt är jag med.

Men nu är det så att jag under några månader som sjukskriven inte fick pengar från Försäkringskassan, då min läkare inte hade sänt de intyg som behövdes o.s.v. Soc påbörjade en utredning om jag var berättigad bidrag, eller ej, som tog ca 3 månader. Under denna tid hade jag ingen inkomst. Så Kronofogden var oundviklig. Räkningar hamnade där.

Jag får nu som sagt en summa från försäkringsbolaget pga av sjukdom. Är detta något jag omgående måste ge till Kronofogden? För Soc här "stöttar ej" avbetalningar av skulder, och sade att om hela summan gått åt, så kommer de ändå räkna ut hur länge jag borde klarat mig på dessa pengar, och får ej söka igen förrän denna tid löpt ut.

Resultat = Då blir jag ju utan pengar igen, och förmodligen skuldsatt återigen?

Jag vet inte om detta blev för virrigt.

Men tänkte mig något i stil med att betala in hälften av mina skulder, behålla hälften av pengarna och leva på dessa (hyra, mat, o.s.v.). Men detta är kanske olagligt om man man kan betala mer? Fast egentligen kan jag ju inte det. För Soc kommer ju inte hjälpa mig under tiden.

Ugh, virrigt! Hoppas någon förstår och kan hjälpa lite på traven. :)

Spana också in: