Forumet - Skulle du kunna förlåta någon som varit otrogen/svikit dig grovt?

Skulle du kunna förlåta någon som varit otrogen/svikit dig grovt?

5523 0 129
Ja, som topic lyder, skulle du kunna förlåta någon som varit otrogen mot dig eller svikit dig på något annat sätt? Kanske förresten redan finns en sån här tråd, isf ursäktar jag mig så mycket, men ber er svara ändå :)

Har själv tänkt en del på det där med otrohet, och jag ställde mig själv frågan hur jag skulle göra om någon var det mot mig, och svaret var "Jag skulle bli helt förkrossad och förbannad". Sen ställde jag mig själv frågan "men, om vederbörande gjorde det "av misstag" (om man kan säga så) dvs. var alkoholpåverkad eller så? Är det lika illa eller kanske värre?" och svaret på den frågan har jag inte.

Jag försökte verkligen snirkla mig ur det och säga "det var ju ett misstag, h*n begick ett misstag och ångrar sig grovt, jag borde kunna förlåta denne om jag är säker på att denne insett sitt misstag och bättrat sig". Detta faller ju såklart på resonemanget om att alkohol inte är en giltig ursäkt till att vara otrogen mot någon man älskar, eller någon annan heller för den delen...

Suck...hjälp mig kära människor!

Skulle du kunna förlåta någon som varit otrogen/svikit dig grovt?

fraulinefrontline:

Nej, därför att... (Du röstade på detta alternativ)


En gång otrogen, alltid otrogen. Om en alkoholpåverkad person är otrogen så är det ju ännu värre. Då är dem otrogna, och de skyller dessutom ifrån sig(eller så kanske dom har alkoholproblem, men det är ju bara ännu ett minus för dem). Jag kanske skulle kunna förlåta personen, men jag skulle absolut inte kunna fortsätta vara tillsammans. Inte vänner heller.

Spana också in:

Kagami:

Då är dem otrogna, och de skyller dessutom ifrån sig


Låt oss säga att personen som varit otrogen mot dig säger till dig, med tårarna rinnandes (för trovärdighetens skull):

"jag är ledsen, jag har varit otrogen. Jag var på fest och drack en hel del alkohol, jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde igår, fick det berättat för mig av en kompis. Jag har begått ett fruktansvärt misstag, och jag tänker inte skylla det på alkoholen. Det betydde ingenting, och jag älskar dig verkligen över allt annat på jorden."

Tycker du fortfarande att människan är vidrig och bör ruttna i helvetet?
fraulinefrontline:

Tycker du fortfarande att människan är vidrig och bör ruttna i helvetet?


Kagami:

Jag kanske skulle kunna förlåta personen, men jag skulle absolut inte kunna fortsätta vara tillsammans. Inte vänner heller.


Lär dig läsa. De är svaga människor, men dom är inte vidriga för det. Men jag skulle aldrig någonsin kunna komma över något sånt. Om de sen skulle få för sig att grina och tycka synd om sig själva så skulle jag nog ge personen i fråga en örfil(jag är gay, så nej jag slår inte kvinnor). Om någon är otrogen så får han eller hon stå sitt kast och behålla sina skuldkänslor. Det är dem som har gjort fel, inte den som har blivit bedragen. Men nej, de är inte svin. De är bara svaga människor som inte är lika mycket värd som bättre människor som har bättre moral och mental styrka.
Kagami:

De är svaga människor


Okej, otrohet kanske var ett dåligt exempel för att försöka få svar på min egentliga fråga. Om vi istället pratar om svek, icke-sexuell sådan, är din ställning i frågan fortfarande densamma då? Jag kan hålla med om att en svag människa är någon som går dit kuken pekar istället för att hålla den i styr och vara trogen, men när det kommer till annan svek är jag inte riktigt lika säker på att jag tycker att det alltid handlar om svagt psyke.
Jag vet inte om jag skulle vilja förlåta den personen, iaf skulle de va jävligt svårt. men kanske är det bäst ändå. man kanske mår bättre i längden av att förlåta andra människor.

otrohet som otrohet, spelar ingen roll om man är alkoholpåverkad eller inte. det är ändå ett beslut man tar, att dricka sig så pass full om inte annat.

sen är det väl lite skillnad om man säger mellan en person som säger att han ångrar sig sjukt mkt efterråt och en som inte verkar bry sig ett skit om vad han har gjort.