Forumet - Skulle du kunna tänka dig att låna/dela istället för att äga?

Skulle du kunna tänka dig att låna/dela istället för att äga?

2312 2 31
Man snackar mer och mer om cirkulär ekonomi och fler börjar dela och låna saker istället för att äga. Hur tänker du kring detta? Skulle du kunna tänka dig att dela bil, kläder, verktyg med andra? 
Kommentera gärna varför och vad du skulle kunna tänka dig att låna/dela och inte. 


Skulle du kunna tänka dig att låna/dela mer saker istället för att äga själv?

Spana också in:


Lucella: Ja
Ja, såklart. Kläder och sånt är man ju van vid att låna mellan varandra pga har flera syskon, skulle jag ha bil skulle jag jättegärna äga den ihop med andra så den faktiskt används och inte bara står och kostar en massa pengar. Kan inte tänka mig något jag inte skulle kunna dela med av utom kanske saker med sentimental anknytning, typ saker som gått i arv eller förlovningsringar och sånt. 
Nej, jag är en sån som litar på andra å det har man ju fått sitt straff för. Vissa människor klarar inte ens av att ta ansvar för sina egna grejer så varför skulle de kunna ta ansvar för mina? Sen så är det ju en viss trygghet i att äga sakerna själv 

adaq: Nej, jag är en sån som litar på andra å det har man ju fått sitt straff för. Vissa människor klarar inte ens av att ta ansvar för sina egna grejer så varför skulle de kunna ta ansvar för mina? Sen så är det ju en viss trygghet i att äga sakerna själv 
Men du delar ju inte med "vem som helst"?
Det var väldigt kul att rösta i morse när tråden var ny, tre hade röstat, och det var fyra inloggade.. 
Aldrig hört talas om "cirkulär ekonomi" som en grej förut, måste vara något fenomen från storstaden..


Bilarna som jag äger är mitt egna intresse och jag är glad över att ha finansierat dessa själva tack vare mitt slit och då vill jag ogärna att någon ska komma och klåpa på dessa. 

Förstår dock de som ser bilen enbart som transportmedel, då är det en annan femma. Ej aktuellt för mig dock.