Forumet - Skulle du kunna tänka dig att sälja respektive köpa sex?

Skulle du kunna tänka dig att sälja respektive köpa sex?

1471 0 48
Hej[smile]

Håller på med ett arbete i Samhällskunskap, där vi håller på att forska kring vilken syn ungdomar har på prostitution. Vi ska göra en undersökning om detta så det skulle vara bra om ni kunde svara på denna fråga "Skulle du kunna tänka dig att sälja respektive köpa sex?" och Varför/Varför inte. Motivera gärna ditt svar[smile]

ha d[smile]

Spana också in:

Skulle inte kunna tänka mig att göra något av det.
I teorin skulle jag väl kunna tänka mig att sälja sex. Man kan ju kontrollera det själv i stor mån och själv välja vilka man vill sälja till. Så rent teoretiskt (eller hypotetiskt? Vet inte riktigt vilket ord som är rätt att använda, men ni förstår nog) ser jag inga större problem med det.
Men... Nej. Det är inte min grej, precis som att jag inte skulle kunna tänka mig att bli lastbilschaufför. Det är inget för mig helt enkelt.

Köpa sex skulle jag verkligen aldrig göra. Jag vill ju ha sex med någon jag tycker om, inte bara random snubbe.
Säljer man sex så tjänar man ju åtminstone pengar på det, men jag skulle aldrig kunna tänka mig att betala någon random snubbe för att ha sex med mig.

Förstår inte, det måste ju vara avtändande att köpa sex. Då vet man ju att personen man sexar med inte VILL ha sex. Han/hon trånar inte efter dig och finner dig kanske inte ens attraktiv.
Hur kan man ha sex med någon som inte vill? [tard]
Köpa: Ja
Sälja: Nej (precis som jag inte skulle vilja jobba på McDonalds)

Jag anser att prostitution borde legaliseras och att statligt ägda bordeller borde byggas. På en bordell är den prostituerade kvinnan eller mannen skyddad från övergrepp, kan få regelbundna drog- och hälsokontroller, får en inkomst som är pensionsgrundande och kan organisera fackföreningar m.m. På så sätt får staten in pengar via skatt och problem med drogmissbruk och trafficking minskar. (När man lagstiftar _mot_ prostitution så ökar drogproblemen och traffickingen, så det är absolut ingen lösning.)

Skatt ska alla betala, även idag. Är man prostituerad så räknas man som egen företagare och ska skaffa sig en F-skattesedel. Man kan dock inte skriva att man jobbar som prostituerad utan man får skriva att man jobbar med något annat, kanske massage. Detta är de råd som skatteverket ger de prostituerade som frågar ;)
Förresten så tycker allmänhetens åsikt (mot prostitution) stinker av kvinnoförtryck. Inställningen är "det finns inga lyckliga horor" och bakom det finns åsikten att kvinnor inte kan/får tycka om sex. Samma åsikt gör att tjejer/kvinnor som frivilligt har många sexpartners kallas "horor" eller "slampor".

När det gäller killar däremot så är det helt ok, och ses till och med som en bra sak, att de har många sexpartners. På samma sätt är debatten om prostitution inriktad enbart mot kvinnlig prostitution. Män som prostituerar sig är det ingen som klagar på, för "de får ju betalt för att roa sig". För det är ok för män att njuta av sex, men inte för kvinnor att göra detsamma.

Ett citat som jag fann mycket intressant är detta:
Towby:

jag hade lätt kunnat sälja sex :) dock väljer jag kunderna själv isåfall


En vanlig uppfattning är att "de stackars hororna" tvingas ha sex med män som de inte alls vill ha sex med. Så är det inte om det handlar om frivillig prostitution (vilket det mesta ändå är). En prostituerad (kvinna eller man) väljer själv sina kunder och känns det inte rätt så avbryter de träffen. De flesta väljer också att träffa nya kunder på offentlig plats först, för att kunna avgöra om de är vettiga eller ej.
kul_bus:

En prostituerad (kvinna eller man) väljer själv sina kunder och känns det inte rätt så avbryter de träffen. De flesta väljer också att träffa nya kunder på offentlig plats först, för att kunna avgöra om de är vettiga eller ej.


precis, hade varit mer ett nöje för mig isåfall, extra pengar liksom. och precis som du säger så träffas man innan å ser till att det inte är någon pervers sextioåring.
Towby:

precis, hade varit mer ett nöje för mig isåfall, extra pengar liksom. och precis som du säger så träffas man innan å ser till att det inte är någon pervers sextioåring


Förena nytta med nöje. Perfekt :)

Hmmm, jag tror nog faktiskt att jag ska ändra mitt svar angående sälja sex. Nog finns det de som jag skulle kunna tänka mig att ha sex med, om jag själv får välja vem och hur. ;)
jensflens:

Hade jag inte haft möjlighet till sex via frivilliga tjejer hade jag kanske kunnat tänka mig att köpa, men sälja är no-no


jag e så jävla bra i sängen så jag skulle lätt kunna ta betalt i rätt situation. halvkompis som hört om mig och vill ha mig. hon ger mig 2 lax. jag hade kirrat biffen! men det måste vara någon jag känner asså. Köpa e nono!! äckligt somFAN! bara looser och failade äcliga nollor som köper sex. sry.