Forumet - Skulle du kunna vara vän med någon som gillar...

Skulle du kunna vara vän med någon som gillar...

708 1 17
... Cesar Milan? ("Mannen som talar med hundar" eller snarare "Mannen som elchockar, stryper och beter sig helt efterblivet kring hundar och helt uppenbart är jätteempatistörd")

Känner ett par sådana, de vill umgås men jag tycker att de är efterblivna och vill ej ha med dem att göra utanför stället som vi för tillfället måste träffas på. Umgås ej med personer som medvetet skadar andra kännande varelser. (båda har två hundar som är helt förstörda i huvudet, har dock hjälpt att träna ena PÅ RÄTT SÄTT så att den nu kanske är lite mindre förstörd)

Skulle du kunna umgås med en sådan? [tard]

Spana också in:

framtidskon:

Ja, för jag är empatisk och smart nog att förstå att alla som gillar cesar inte är empatistörda fanatiker hö hö


Är du säker? Vissa av hans metoder är ju okej, och det tycker jag att man kan få tycka. Men om man inte kan se att hundarna far illa (i vissa program är det ju jättejättetydligt) och vägrar inse att han inte är ett gott exempel trots att man får se det svart på vitt, är man verkligen empatisk då? Har svårt att se det framför mig. Visade nämligen för dessa personer (och många andra) klippet där han stryper en hund, och de sa ungefär "Ah, men hundar gör så i naturen! Om hunden inte får KÄNNA att den gör fel så lär den sig inte.", vilket har varit åsikten 99,99% av de CM-dyrkande personerna jag träffat. Har ju även läst på en hel del forum när det varit debatt om CM och jag har fått samma uppfattning där, nästan alla CM-dyrkare tycker att det ingår i hundträning att skada hunden lite.
qazedctgb:

tycker du har skev syn på djurhållning funkar hans metoder är dom ju bra


De fungerar inte bra heller, nej. Hundarna kan i vissa fall bli farliga istället för "lydiga" när man använder hans metoder.

Är bara att se avsnittet där familjens hund bråkar med deras katt, så använder de hans metoder (elhalsband om jag inte minns fel) i slutet gör hunden utfall mot ägaren, vilket den aldrig gjort innan.
Ett annat exempel på hur och varför CM metoder är dåliga:

Vi ponerar att en familj har problem med att hunden springer ut på gatan när främlingar går förbi, detta är jättevanligt och har även varit med i hans program.

Cesar sätter på hunden ett elhalsband och ger hunden en elstöt så fort den springer mot vägen, hunden stannar troligtvis av obehaget.

Är problemet löst?

Nej, för så här uppfattar en hund situationen:
- Hunden ser främlingen
- POFF så får hunden en stöt!
- Hunden tror att stöten kom från objektet som den tittade på. (hunden förstår ju inte att det var Cesar, det är ju trots allt en hund)
= hunden blir aggressiv mot främlingar men stannar troligtvis på tomten, vad händer i framtiden om man tar med hunden ut?..
ja pga:

1. skulle ej veta vem gubbfan var eller vad han stod för
2. om jag skulle prata om något sådant med någon skulle det troligtvis vara en person jag kände väl. hundträning är ingenting jag vill prata med folk om då jag tycker att det är rätt tråkigt och om en vän till mig skulle säga något sådant skulle jag troligtvis argumentera emot, men ej tycka att det vore värt att avbryta vår vänskap pga detta.

Dessutom håller jag med mörknäs, alla mina vänner inklusive jag själv äter kött, att börja hata någon för att denna gillar någon som använder ytterst tveksamma uppfostringsmetoder på hundar vore rätt larvigt.