Forumet - Skulle men 15-åring ha råd...?

Skulle men 15-åring ha råd...?

665 0 31

Spana också in:

Tror att det skulle kosta ca 1000 kr/månaden minimum. De första åren är billigast. Sen ökar det bara. Ett barn kostar totalt ca 1 miljon kronor tills artonårsdagen.

Kan inte annat än avråda att skaffa barn vid en sådan ung ålder. Du kommer inte kunna studera vidare, ha det svårare att få ett bra jobb och du kommer få ett sämre socialliv. Vänta tills du har studerat klart (universitet!), har ett stabilt jobb och bor tillsammans med en partner.

Ett barn är inte någon man skaffar för att det verkar kul, det är ett seriöst livsbeslut. Det ändrar ditt liv radikalt, du kan inte längre sätta dina egna intressen först. Din högsta prioritet är ditt barn.

Du har 30 år på dig att skaffa barn, ha tålamod.

/end of rant
Neutron:

Du kommer inte kunna studera vidare, ha det svårare att få ett bra jobb och du kommer få ett sämre socialliv


Det kan du för sjutton inte säga med säkerhet [rolleyes]
Olika från fall till fall men din poäng med det du skrev kan jag hålla med dig om, men få det för sjutton inte att framstå som att livet är kört bara för att man skaffar barn i tidig ålder.

without_you:

[smile]


Det kostar en hel del, det kommer ta en del av din vakna och sovande tid (jag vaknade till flera ggr inatt utav att lillebrorsan grät t.ex). Det kommer kosta dig mycket mer än pengar så du får ta dig en väldig funderare innan du bestämmer dig för att genomföra något sådant här.
Kostnaderna för ett barn är inte låga heller men någon tusenlapp/mån är nog det minsta som går åt.
Jo jag förstår att det inte är så smart och skaffa barn så tidigt etc. men om nån skulle behålla de så kan man väl ändå gå i skolan tills man får barnet eller hur? hur mycket kostar barnvakt? när man går i gymnasium under dagen då alltså. Då kanske man kan gå klart gymnasiumet och då är ju barnet ungefär 3 år och då kan man vänta med universitetet tills barnet börjar på dagis. eller...?
ett barn är inte en fisk, du kan inte spola ner det i toan när du tröttnar.
Vänta och tänk på saken i ett par år, om du fortfarande tycker att det är en bra idé att skaffa barn, kan du ju börja leta efter en passande partner, och sen vänta några år till.

Min syster har en son på ca 4år, han har slutat med blöjor och välling men slukar ändå ca 1000 spänn i månaden.
http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=302139&page=1#11241324

Hur många trådar tycker du behövs? [tard] Men, som svar, så ja - det är sjukt dyrt att ha barn. Som någon redan konstaterade så har man väl räknat ut att ett barn kostar 1 mille fram till artonårsdagen. Sen tycker jag, helt ärligt, att någon som skapat trådar om hur många tabletter man ska ta för att dö, inte ska så mycket som snudda vid tanken på att skaffa barn förrän han eller hon är helt stabil...