Forumet - Skulle ni tycka det var tråkigt om de etniska svenskarna dog ut?

Skulle ni tycka det var tråkigt om de etniska svenskarna dog ut?

1218 0 44

Spana också in:


Sheriffen: Men vore det inte tråkigt om människorna som byggde upp det här landet dog ut?
Jag tycker inte att de nuvarande etniska svenskarna byggde upp landet: de svenskar som levde på den tiden landet byggdes upp byggde upp landet. Men jag antar att vi har helt olika sätt att resonera, jag är individualist och har svårt att förstå hur man kan identfiera sig som person med en etnisk grupp på det viset, jag betraktar det som ett sätt att utplåna sig som person att göra det. 
nej

etniciteter förändras över tid alldeles oavsett om de beblandar sig eller inte, så en "etnisk svensk" idag är inte samma sak som en "etnisk svensk" för tvåtusen år sedan (inte bara för att sverige inte var sverige för tvåtusen år sedan)

människorna som "byggde upp det här landet" var också götar, gutar, valloner och uraliska folkgrupper, med flera

varför inte sörja indoeuropéerna också
Det tråkiga är väl att utvecklingen fungerar närmast som ett övergrepp mot svensken där makthavare slutat lyssna och prioritera sina egna medborgare, och att de som idag identifierar sig som svenskar kommer att vara på den korta ändan inom 2-3 generationer med nuvarande utveckling.

Men särskilt orolig är jag inte egentligen, då jag vet att ett nationalistiskt uppvaknande kommer att ta sin fart och beroende på hur sent den kommer så blir de revolutionära uttrycken. 

Men det känns rätt onödigt att vi ska behöva medvetet sänka vår nation fram tills dess. Så mycket potentiell bortkastat, så många år av smart politik som gav oss en udd mot övriga världen - borta!