Forumet - Skulle världen klara en vecka utan ström?

Skulle världen klara en vecka utan ström?

821 0 34
Människan skulle överleva helt klart, men många skulle stryka med och mycket skulle gå sönder. Kostnaderna skulle bli katastrofala och påverka världsekonomin kraftigt har jag en känsla utav. Om alltså ingen ström fick använas i en vecka.

Men det beror på omständigheterna, om det sker helt oförberett eller om det är något som folk vetat om i förväg.

Spana också in:

Jag får för mig att folk kommer bli något nedstämda, jobb kommer stängas vilket förvisso kan vara skönt... Men denna tid är folk vana vid el och utan el så finns det inte mycket att göra, samt att allt bli krångligt tycker nog folk. Företag hade förlorat kraft.
     Tror inte att det hade blivit så mycket annorlunda, visst att diverse apparater blir odugliga och detta påverkar mycket. Men något mänskligt haveri skulle inte ske.

Frågan är vad som gör att elen försvinner under denna tid. Det kan det nog bli ståhej om, ingen får reda på något ifrån tv eller radio... Men det gäller inte direkt elen. Bara faktorn bakom det.
Finns risk att många skulle dö då många av dem som är inlagda på världens sjukhus är beroende utav olika maskiner som helt enkelt kräver ström; respiratorer, defibrillatorer, dialysmaskiner med mera. I övrigt skulle vi nog klara oss, men det skulle vara väldigt ovant och det skulle kännas som att vi gick tillbaka rejält i utvecklingen.
Vi som bor på landet skulle fixa det hyfsat men dom som bor i samhällen och städer skulle det gå åt helvete för i synnerhet om det skedde på vintern och det är 20 minusgrader utomhus och det blir samma temperatur inomhus inom ett dygn eller två. Likaså skulle det gå åt helvete för alla som bor i samhällen och städer då det inte skulle komma något vatten när ni vrider på kranen. 

Mat kan man ju vara utan en vecka men kroppen skulle torka ut på en vecka om man inte har välfyllt kylskåp med dricka. Men som sagt, vi som bor på landet kan ofta elda upp våra hus i öppna spisar med ved men det kan ju sällan dom som bor i samhällen och städer. 

Dom som ligger på sjukhus och vårdinrättningar skulle nog få räkna ner hur många dagar... eller timmar de skulle ha kvar i livet.

Så det skulle se väldigt mörkt ut.