Forumet - SLÅ TILLBAKA!

SLÅ TILLBAKA!

2716 0 24
Jag har aldrig varit mobbad själv så jag vet exakt hur ignorant det här låter. Ta inte skit från folk, låt dem inte trycka ner dig och bara slå tillbaka. Jag har aldrig varit med om att det faktiskt har lett till något dåligt att slå folk när de beter sig åt helvette. Antingen så blir man offret eller så gör man andra till offer. Tror de flesta växer upp med föräldrar som sa "Slå inte tillbaka det blir inte bättre för det", det har inte jag gjort och jag undrar vad den teorin är baserad på. Jag har slagits mot folk hela livet och de enda konsekvenserna jag någonsin tog var lärare i skolan som lacka.

Kände bara att jag behövde få skriva det, ni vet hur det kan va ;P

Spana också in:

Jag har varit mobbad under en period i grundskolan men inte för att jag inte slogs utan för att jag inte kunde. Jag antar även att du inte är speciellt gammal då du aldrig varit med om värre påföljder än att lärare blivit "lacka". Jag var i ett grovt slagsmål där jag stod upp för en utsatt klasskompis i 9:an. Det gick till rättegång och jag fick böter och är i registret för misshandel. Inte speciellt kul. Tro mig, det är bättre att inte slåss. Bara de som inte har något i skallen tar till våld som första lösning på ett problem.


Tycker det är dumt att anta att man väljer att vara offer alltid. Att inte slå tillbaka gör dig inte till ett offer, det gör dig till den större människan. Att välja sina strider är nog det bästa jag har lärt mig men för de utan intellekt är det svårt att avgöra när det är värt det.
RyalNotch:

ag antar även att du inte är speciellt gammal då du aldrig varit med om värre påföljder än att lärare blivit "lacka". Jag var i ett grovt slagsmål där jag stod upp för en utsatt klasskompis i 9:an


Intressant med tanke på att jag aldrig har varit med om något som helst har hänt hur grovt det än blivit. I mina fall har det handlat om respekt då de som bråkade med mig och fick stryk helt enkelt la ner efteråt eller ville slåss igen :)
Det jag menade med att lärare "lackade" var att ett antal gånger så blev det lite värre. Ex. är att några äldre killar skärde upp ett sår i ansiktet på mig. Några klasskompisar sa till läraren hur det var och så blev det rätt mycket bråk.

Jag förstår såklart att det kan vara frustrerande att läsa mig skriva att man ska slå tillbaka för att jag inte tycker det finns några konsekvenser för det när man själv har varit med om annat.

Jag tycker dock fortfarande att man ska våga står för sig och slå tillbaka.
Crawler:

Jag förstår såklart att det kan vara frustrerande att läsa mig skriva att man ska slå tillbaka för att jag inte tycker det finns några konsekvenser för det när man själv har varit med om annat.


Nja tycker bara det låter lite oerfaret.

Crawler:

Jag tycker dock fortfarande att man ska våga står för sig och slå tillbaka.


Håller med, men när det är värt det och man kan. Att slå någon ger en inte respekt, bara rädsla. Respekt är något man förtjänar genom att vara konsekvent och hålla sig fattad men att kunna sätta ner foten när det krävs. Så är det i min erfarenhet i alla fall.
Crawler:

faktiskt har lett till något dåligt att slå folk när de beter sig åt helvette.


Har sett flera fall då detta lett till misshandel av den som slog tillbaka. Och så snackar vi inte misshandel enligt domstol (en smäll på käften) utan folk som blir nedkastade för trappor och hamnar på sjukhus på grund av sina skador.

Så neh, det är nog ingen bra idé så länge inte personen i fråga är Chuck Norris.
Crawler:

Jag har aldrig varit mobbad själv så jag vet exakt hur ignorant det här låter.


Är man mobbad är oftast självkänslan så nedbruten att man tror att man förtjänar det. Självbevarelsedriften försvinner typ.

Det är stor skillnad på att hamna i bråk då och då eller att vara mobbad på riktigt. Jag har varit med om båda.
Zapetta:

Fungerar ej om det är flera som mobbar. Slår du en, slår alla tillbaka.


Ta avstånd, håll tight guard och gå in bered på att ta lite stryk. Ett hårt slag mot ansikte eller mage på vem som helst och resten backar ur. Det är typ 9/10 gånger. Gör dom inte det så kommer man väll få ta lite. ;)

Inspector Spacetime:

Syftar på att den som faktiskt slog tillbaka, den som var mobbad och gav igen, blev misshandlad.


Det där har jag sett flera gånger också. Det är för att folk är så oförsiktiga. Det händer ofta att de som slår tillbaka blir som en target för mobbarna i större grupper. Det handlar om att visa hur det ska gå till och alltid slå tillbaka hur många. Nästan alla tycker nämligen att det är läskigt att slåss och därför får man rädsla/respekt för folk man slåss mot även om man vinner eller förlorar. Det hindrar ofta personer från att gå för långt.
Inspector Spacetime:

Va lever du i för låtsasvärld?

Drämmer någon till en som mobbar så får man ju alla i dennes bihang på sig.

Vi lever inte på 50-talet längre. De kommer slå ner dig, och slå dig när du är nere.


Jag lever i min värld. Jag aldrig varit mobbad, jag har heller aldrig varit mobbare.
Jag var stökig när jag var yngre och kaxig. Det gjorde att många som var äldre och lika gamla som jag började bråka med mig. Jag slog nästan aldrig första slaget men jag slog alltid tillbaka.

Jag har fått vara med om mycket otrevligt men jag gick aldrig runt och var ledsen eller frustrerad. Jag var inte rädd heller för att jag visste hur jag kunde mäta mig mot andra. Folk blir rädda när de tar stryck, that's a fact.

Rädsla driver folk iväg och tillslut lämnas man ensam. Det handlar inte om att slå någon en gång, det handlar om att lära sig att alltid slå tillbaka.
Punkt. :)Zapetta:

Trollvarning.


Fullt seriös. Kanske inte låter som det, vad vet jag.