Forumet - Slå tillbaks eller inte slå tillbaks

Slå tillbaks eller inte slå tillbaks

3603 0 52

lmaomynigga: slå tillbaks
Inte alltid, man får välja sina strider. Men det är ett bra tips rätt ofta. Jag har lärt min lillasyster och en yngre kusin några kampsportstekniker (knä mot magen och spark mot benet) som gör jävligt ont. Både min lillasyster och min kusin blev innan det jämt trakasserade av andra, men sedan de har sparkat tillbaka osv har ingen vågat göra något mer. Party

Spana också in:

Våld är endast godkänt som självförsvar. Om man blir attackerad: visst, slå personens käke ur led och kör upp tåhättan raka vägen upp mellan benen oavsett dess kön. Men så fort det går att undvika, undvik det för att inte underminera civilisationen genom att brutalisera samhället. Våld är motbjudande och kan man undvika det bör man göra det. Jag känner ett stort förakt för våldsutövning.

mynona: Våld är endast godkänt som självförsvar. Om man blir attackerad: visst, slå personens käke ur led och kör upp tåhättan raka vägen upp mellan benen oavsett dess kön. Men så fort det går att undvika, undvik det för att inte underminera civilisationen genom att brutalisera samhället. Våld är motbjudande och kan man undvika det bör man göra det. Jag känner ett stort förakt för våldsutövning.
+11111

mynona:
... vilket i mina ögon betyder: "Slå bara tillbaka när du absolut måste för att kuna ta dig därifrån oskadd för att berätta för den vuxne"
inte i barns ögon. jag har sett många som hade kunnat lösa en hel del problem med att stå upp lite mer för sig själva, vare sig det är att knuffa, slå eller bara prata. men de har fått lära sig att de måste berätta för en vuxen och förbli alla mobbares hackkyckling

lmaomynigga:
inte i barns ögon. jag har sett många som hade kunnat lösa en hel del problem med att stå upp lite mer för sig själva, vare sig det är att knuffa, slå eller bara prata. men de har fått lära sig att de måste berätta för en vuxen och förbli alla mobbares hackkyckling
Ja naturligtvis måste de stå upp för sig själva och inte bara rusa iväg och "skvallra för fröken". vad de bör göra är ju givetvis att stå upp för sig själva med ord. jag valde berätta för en vuxen mest för att det var det som fanns att välja på i pollen: att säga till en vuxen fungerar tyvärr sällan. tycker det känns ganska underförstått grundläggande att man måste sätta sig i respekt inför de små monstren. ingen vågade tex mobba mig på grund av att jag hade självförtroende och för att det syntes att jag hade det. tycker dock som sagt att sådant bör göras utan fysiskt våld. det är brutaliserande. 
Jag säger som Osho sa, något i stil med: först vänd den ena kinden till, sen vänd den andra, om någon försöker slå dig den tredje gången har du inte fler kinder att vända till så då ska du slå tillbaka på dennes båda kinder samtidigt.

Eller något i stil med den satanistiska regeln som i princip är samma sak: varna den andre 1 gång, varna den andre två gånger, den tredje gången attackerar du brutalt utan ånger.

Jag är för en diplomatisk lösning de första 1-2 gångerna, den 3:e gången får jäveln skylla sig själv. Ingen ånger!  
inte alltid. finns alltid dårar som inte bryr sig om ord
mynona: Ja naturligtvis måste de stå upp för sig själva och inte bara rusa iväg och "skvallra för fröken". vad de bör göra är ju givetvis att stå upp för sig själva med ord.

mynona: ingen vågade tex mobba mig på grund av att jag hade självförtroende och för att det syntes att jag hade de
eller så hade de kanske ingen orsak att göra det.

killar kan ha självförtroende och bli slagen av andra ändå. tjejer blir inte slagna lika mycket

lmaomynigga: inte alltid. finns alltid dårar som inte bryr sig om ord

eller så hade de kanske ingen orsak att göra det.

killar kan ha självförtroende och bli slagen av andra ändå. tjejer blir inte slagna lika mycket
Ja, då är det som jag sade tidigare tillåtet att använda våld i självförsvar, eftersom jag anser att våld är ursäktligt när inget annat finns att välja på. Jag hade i varje fall inte haft något emot att slita håret av mobbare. Men det är en viktig princip att det är det sista alternativet, som väljs när inget annat finns. 

Jodå, de hade en hel rad orsaker. 

Tjejer kan bli mobbade av killar, och det fysiska våldet blir då sexuellt.