Forumet - Släktforskning? behöver hjälp

Släktforskning? behöver hjälp

1450 0 8
Hej! jag skulle vilja släktforska lite om man kan uttrycka det så. Jag kan tillägga att jag är minderårig alltså inte 18. När min mamma föddes så gav hennes mamma bort henne till ett barnhem för att hon var för ung för att ta hand om henne. Min mammas pappa övergav min mammas mamma innan min mamma föddes. Idag har min mamma kontakt med hennes riktiga mamma och jag har själv träffat min mormor en gång. Men grejen är att jag vill så gärna i alla fall veta vem min riktiga morfar är. Någon gång har jag frågat min mamma men hon vill inte veta av honom och jag kan förstå henne. Så jag vill helst inte fråga min mamma eller min riktiga mormor om det så vet ni hur jag kan gå tillväga?  Kanske blir lite svårt eftersom att jag inte är 18....tack i förhand. 

Spana också in:

Naturligtvis förutsätter mitt inläggs svar att faderskapet är bekräftat dvs att det är inskrivet i registren vem som var biologisk pappa till din mamma. Är däremot inte fadern inskriven så är det ju en omöjlighet via kyrkans register alt de statliga registren. Då får du nog kontakta din mormor och fråga henne. 

Vilket år är din mormor född?

time: Tror hen menar pastorsexpedition.
Exakt, skrev fel. Jag menade självklart pastorsexpedition.

pella: Som är?
Svenska kyrkans expedition där man kan få ut all info.
Länk: http://www.svenskakyrkan.se/sokforsamling

Men vid närmare eftertanke tror jag att hela den biten flyttat till Skattekontoret fd Lokala Skattemyndigheten. Ring din skattemyndighet och kolla med dom så kan dom garanterat hjälpa dig.

Uppgifterna är "offentlig handling" så du behöver inte ens visa leg/id för att få ut uppgifterna om din morfar. Men kravet är självfallet att faderskapet är fastställt så det inte bara står "fader okänd" i myndigheternas register.