Forumet - Slippa bo bland invandrare "en mänsklig rättighet"

Slippa bo bland invandrare "en mänsklig rättighet"

4665 0 46"Sverige har rykte om sig, att här styr fortfarande de verklighetsfrämmande partierna. Här styr de politiker som gärna köper sig positiv publicitet i medier för skattebetalarnas pengar genom att satsa enorma belopp på fortsatt massinvandring och misslyckade integrationsprojekt, samtidigt som de, förvisso för sina egna pengar, köper sig fria från mångkulturen genom att skaffa sig en villa eller bostadsrätt i ett område som domineras av svenskar. Det är den inställningen som jag finner allra mest motbjudande, att mångkultur är någonting positivt så länge jag själv slipper. Jag menar i stället att varje svensk som väljer att bo i Sverige har rätt att slippa bo i ett invandrardominerat område, oavsett inkomst och oavsett förmögenhet. Det är en mänsklig rättighet"

Har alla rätt att bo i ett område med endast svenskar?

Spana också in:

lol

Å ena sidan klagar rasister på att invandrare flyttar till samma områden och inte integreras i det svenska samhället, å andra sidan vill ni själva inte bo med dem? Hur ska man kunna integreras ifall alla svenskarna flyr så fort det kommer en utlänning till deras bostadsområde? Hur man än gör som invandrare är det tydligen fel i er värld...
Sherre:

"Sverige har rykte om sig, att här styr fortfarande de verklighetsfrämmande partierna. Här styr de politiker som gärna köper sig positiv publicitet i medier för skattebetalarnas pengar genom att satsa enorma belopp på fortsatt massinvandring och misslyckade integrationsprojekt, samtidigt som de, förvisso för sina egna pengar, köper sig fria från mångkulturen genom att skaffa sig en villa eller bostadsrätt i ett område som domineras av svenskar.


Svarar bara på din fråga.

Hur är det tänkt att nyanlända ska lära sig den svenska kulturen och umgås med svenskar om man inte ens bor på samma område?
Integration kommer vi då bara längre ifrån om vi gör som du vill.
Sherre:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Rödingajäveln:

Hur ska man kunna integreras ifall alla svenskarna flyr så fort det kommer en utlänning till deras bostadsområde?


Varför flyttar du inte till Rosengård eller någon annan invandrartät förort om du nu tycker det är så skoj att bo med dem?
clickclack:

Varför flyttar du inte till Rosengård eller någon annan invandrartät förort om du nu tycker det är så skoj att bo med dem?


Jag står i bostadskö för bl.a. Rosengård. Slipper dock såklart helst att bo där för att det är så nedgångna lägenheter, dåliga pendlingsmöjligheter in till stan, mycket fattigdom = hög kriminalitet, osv. Problemen i Rosengård handlar inte om etnicitet utan om klass. Du har förmodligen aldrig satt din fot där, men vet ändå precis hur det är?
Rödingajäveln:

Jag står i bostadskö för bl.a. Rosengård. Slipper dock såklart helst att bo där för att det är så nedgångna lägenheter, dåliga pendlingsmöjligheter in till stan


Jag vill påpeka följande:
Lägenheterna i Rosengård är verkligen inte nedgånga, visst var det så för några år sedan men efter skandaler så har fastighetsägarna renoverat husen.

Pendlingsmöjligheterna med kollektivtrafik är måttliga men kommer att genomgå en förbättring, dagens bussar skall ersättas med treledsbussar och få egna körbanor. Pendlingsmöjligheterna med bli och cykel är mycket bra.