Forumet - Slippa den jäkla mensen

Slippa den jäkla mensen

963 0 3
Hej! Allt jag vill veta är om det går att bli av med mensen. Inte föralltid, men iallafall i några år till innan jag planerar att skaffa familj. Just nu är mensen ett helvete för mig. Enormt mycket blod, hemska mag-och ryggsmärtor och en konstant känsla av äckel. Jag pallar helt enkelt inte att se mitt egna fittblod varje toalettbesök, nästan så att jag spyr bara av att tänka på det. Förövrigt undrar jag om preventivmedel (som jag tror kan minska/ta bort mensen?!) påverkar livmodern för framtiden. Om det typ blir svårare att skaffa barn?Jag är dessutom bara 14, men det spelar väl ingen roll.
http://www.umo.se/Sex/Skydd-mot-graviditet/Sa-ater-du-p-piller/

Basically:

1.Ja du kan skjuta upp din menstruation med hjälp av P-piller och kartor men då gäller det att du tar dom runt samma tid varje dag. Det är för att förskjuta dins mens och om du vill ha mens utav någon anledning kan du bara ta sockerpillret. (Uppmärksamma att du inte kommer bära lika stor risk att bli gravid under den period du är på denna medicinering. )

2.Nej detta påverkar inte din livmoder för framtida drömmar att skaffa barn (Min syster tog P-piller hela tiden som ungdom och idag är hon 3 barn mamma dom är helt friska och har inga saknade fingrar eller nersättningar)

3.Nej det blir inte svårare, men tror att det är olika person till person även utan P-piller 

4. Nej såklart inte ålder är bara en siffra 

Hoppas att jag var till någon nytta I alla fall.

MVH/ Teddie Grentzelius