Forumet - slitet hår!!!

slitet hår!!!

2531 0 23
har haft blont hår i ca 5 månader innan jag färgade det brunt igår. eller ja, det blev svart typ.... och mitt hår är verkligen rikitigt jävla slitet! om man drar med handen på min högra sida så känner man verkligen hur strävt och slitet det är, vill verkligen inte klippa av mig allt! (är inte topparna som är slitna, utan det är håret på sidan av huvet, eller hur man ska säga, som är slitet) någon som har något tips om vad man kan köra för att minska det som är slitet?
och sen har jag en till fråga.. färgade som sagt mitt hår brunt igår, men det blev som jag skrev svart.. och i ljuset så skiftar det grönt. och jag vill verkligen inte ha så mörkt hår!! vill ha ljusbrunt.. vet ni om jag kan chansa på att färga om det till ljusbrunt, om de skulle funka?

Spana också in:

SpankMe:

Hmm..
Men be din frisör klippa ur det lite då, håret alltså.. Då försvinner nog det mesta av det slitna och ditt hår kmr må så mkt bättre


ja det är nog det bästa jag får göra. men jag är så rädd för att allt hår kommer ryka, och det är verkligen på höger sidan allt är värst. är typ som att håret har blivit bränt ellr nå :s är säkert för att jag platta håret jätte mycket medans jag blonderade det och höll på..
sOlssonN:

ja det har jag, ett från l'oreal, fast det verkade inte heller funka :s iallafall inte på mitt hår


Hmm ok.. Skumt det. Men boka iaf tid hos frisören, klipp dig, köp ett värmeskydd som hon rekommenderar och sen ta hand om håret. Så ska du se att det inte blir slitet igen och att det kmr växa ut snabb å allt. GL [cheers]
sOlssonN:

vad man kan köra för att minska det som är slitet?


Du kan inte få bort/minska på det slitna, men du kan göra så att det inte syns/känns lika mycket genom att använda mycket silikoner a' la feta inpackningar och serumdroppar osv, men detta förstör egentligen bara håret i längden. Det bästa för dig är att klippa av det slitna och därefter börja ta hand om ditt hår.

sOlssonN:

vet ni om jag kan chansa på att färga om det till ljusbrunt, om de skulle funka?


Du kan inte färga ditt hår ljusare. Det du kan göra är att avfärga/bleka och sedan lägga på en ljusbrun färg.
1. Tvätta inte håret varje dag. Schamponeringen avlägsnar hårets naturliga oljor, vilket gör det torrare.

2. Använd leave in-balsam, som återfuktar håret och gör det mjukare.

3. Gör en djupverkande hårinpackning en gång i veckan.

4. Leta efter produkter som innehåller fuktgivande ingredienser som avokadoolja, aloe vera, mandelolja och vitaminerna A, B och E.

5. Bannlys kemiska preparat som torkar ut ditt hår.

6. Haka på flättrenden. Flätor både skyddar håret och döljer slitna strån.

7. Skippa plattången. Värmeverktyg torkar ut och sliter på hårstråna. Vill du ändå
använda dem, se till att först krama in en värmeskyddande produkt i
håret.

8. Klipp håret var 6:e till 8:e vecka för att undvika kluvna hårtoppar.

Källa; improveme.se

Btw, hur långt hår har du? Lägg upp bild på håret?
sOlssonN:

någon som har något tips om vad man kan köra för att minska det som är slitet?


inpackning, testa att ha olivolja i håret i nån timme.
du kan också klippa upp håret på sidorna så blir du av med eventuella kluvna hårtoppar där.


sOlssonN:

vet ni om jag kan chansa på att färga om det till ljusbrunt, om de skulle funka?


färgen kommer antagligen blekna en del de närmaste månaderna, så brukar det vara. så mitt råd är att vänta och sköta om håret.
Eftersom kluvna hårtoppar vandrar uppåt bör du klippa dig så mycket som möjligt, om du har längre än axellångt, klipp av det till axellångt på direkten. Slitet hår kan aldrig reparera sig med olika inpackningar och dyl, skadat hår är skadat hår och bör klippas av. Färga inte heller håret igen då även det nöter på håret, toning kan du dock göra då det nöter mindre men vafan, nog klarar du av att ha mörk brunt hår ett tag till, du kanske kommer trivas i det efter ett tag om du bara ger det en chans? Men som sagt, gå till en frisör tjejen, för våra tips tar dig ingenstans om det är så slitet som du påstår.