Forumet - Slitet hår

Slitet hår

2738 0 38
Hej alla jag är en tjej på 14 år som har plattat mitt hår regelbundet varje dag sedan jag var 11. Alltså i 3 år.. Så mitt hår är nog det trasigaste håret man nånsin kan hitta.

Iallfall, såklart växer det inte. Det är typ lite över bröstet, och helt förstört.
Men jag har lugnat ner mig med plattandet och plattar typ en gång i veckan, men det räcker egentligen inte, jag borde egentligen inte platta alls.
Har precis klippt av en bit också, och man märker att det bööörjar växa lite.

Jag har precis fått såna här tabletter som gör så hår, naglar osv växer mer. Får verkligen hoppas att det funkar, för det innehåller ju jättemycket vitaminer. Men jag förstår självklart själv att det tar sin tid, och man måste äta rätt osv också..

Men några frågor. äter / har ni ätit såna tabletter och har ni märkt nån skillnad?<
Och vet ni några tips mot slitet hår, vad man kan göra förutom typ hårinpackning. Något speciellt medel osv..? Tack!
Artie:

alltså håret slutar inte växa från hårsäcken för att hårstrået är slitet, men om det är slitet så slits det ned så att du inte märker att det växer.


Asså skojar du, såklartjag vet det
jag har ju liksom mörk utväxt på mitt blonda hår, håret växer lika mycket som alla andras, bara att mitt hår av för det är så slitet. men det var inte frågan [smile]

Spana också in:

tvätta håret med ett bra schampoo, inte något med silikon i, "proffsschampoo" från frisörer som säljs på Maxi och andra mataffärer är oftast inte alls bra för håret. Använd inpackning då och då, var snäll när du applicerar schampoo och balsam, gnugga inte runt för mycket. Gnugga inte håret med handduken när du duschat, använd balsamspray och borsta ut håret lätt, helst självtorka annars använd värmespray innan du fönar, värmecream när du plattar, använd ett skonsamt hårspay, inte proffs-hårspray. tupera helst inte. sov med fläta.