Forumet - Slut på virtuellt minne? Hög växlingsfil?

Slut på virtuellt minne? Hög växlingsfil?

2200 0 7
Nu är det såhär att min dator har börjat gå väldigt segt, gått så långt att jag nästan slagit sönder den ( En Mac). Jag använder Photoshop flitig då min utbildning kräver det och sparar massor med bilder som jag tar via kameran. När jag försöker spara bilder så står det " det virtuella minnet" börjar ta slut" men hur rensar jag det ens?

Sedan läste jag på internet att man INTE ska ha hög växlingsfil som man kan se på " aktivitetskontroll" då det segar ner datorn och min ligger på 2.33 GB.
Ska jag bara ta bort filer från datorn" bilder som jag inte vill ha&spel" eller ska jag installera någon defragmenteringsprogram? Hjälp tack [smile]
Förklaring: Så fort ett program ska komma ihåg något så allokeras en bit minne. När du redigerar en bild i Photoshop så läses t.ex. hela bilden in i RAM-minnet. Om du får slut på plats på RAM-minnet så måste datorn istället använda hårddisken, vilken är mycket, mycket långsammare än RAM-minnet. Därför vill du alltid ha så mycket och så snabbt RAM som möjligt, så att datorn behöver använda den långsamma hårddisken så lite som möjligt.

När din dator säger att det är slut på virtuellt minne innebär det alltså att ditt RAM-minne är fullt och att din växlingsfil används istället. Det är troligtvis därför din dator är så långsam. Köp mer RAM och en SSD att ersätta din hårddisk så kommer den troligtvis att bli piggare.

Spana också in:

mullis711:

Okej tack för hjälpen! Räcker det inte med att bara köpa mer RAM eller måste jag också ha SSD? Allt kommer ju försvinna på min dator eller?


Köper du mer RAM kommer du inte behöva använda växlingsfilen lika ofta, och köper du en SSD-hårddisk går det snabbare när du väl behöver använda den. Typ. Och det går ju alltid att kopiera över innehållet från din gamla hårddisk till din nya.