Forumet - Sluta med att hetsäta

Sluta med att hetsäta

445 0 4
Jag har ett problem och det är att jag hetsäter nästan varje dag. Dock spyr jag inte upp det (har gjort det några gånger men när mina föräldrar är hemma vågar jag inte då de kanske hör...). Jag vet inte hur jag ska sluta för mår så jävla dåligt efter jag har gjort det. Får extremt mycket ångest och vill bara gå och skjuta mig själv. Oavsätt om jag äter 50 kcal eller 2000 kcal under dagen så hetsäter jag på natten och vet inte hur jag ska få stopp på det. Någon som själv har erfarenhet utav det och hur slutade ni? 

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

ta hand om dig själv

var snäll mot dig själv 

ta ingen skit

ha vänner som kan ge både bekräftelse och utmaning

att hetsäta är ett symptom på dåligt mående, inte ett problem som råkar uppstå separat. därför tycker jag att en bra början är att acceptera hetsätandet och inte döma dig själv för hårt för det. om hetsätandet ska kallas något dåligt du gör så är det enbart för att det kan försämra din hälsa, inte för att du bryter mot någons regler eller normer, inte för att det du gör är skamligt och verkar behöva döljas. bara för din egen skull.

det kan vara så att såna beteenden uppstår för att ge en förklaring till känslor. kanske du känner en skam som blir lättare att förstå och hantera om den förekommer tillsammans med hetsätning. ett sätt att få en upplevelse av kontroll och förutsägbarhet i känslor. omedvetet.

vet inte om detta stämmer, lite idéer bara.

Spana också in:

Prova gå och lägg dig istället för att vara uppe på natten