Forumet - sluta med p-piller

sluta med p-piller

1285 0 17
jag vill göra det! och se om det gör ngn skillnad i mitt mående. 

men varför är så många barnmorskor emot just detta, alla barnmorskor som jag har varit i kontakt med har avrått mig och istället pratat om alternativa preventivmedel. så, vad kan hända? kan det medföra några komplikationer? bieffekter? vad har du för erfarenheter?
För att de är så inställda på att det alltid är tjejen preventivmedlet måste ligga på, även om det drar ned hennes hälsa. Det är så accepterat att inte använda kondom att alla män ständigt slipper undan sitt ansvar och fler blir smittade med sjukdomar, och ej använder kondom när de ej käkar ppiller. Att mixtra med hormoner är sällan bra när det ej finns någon medicinsk orsak till det. Det finns också ett klarlagt samband mellan ppiller och vestibulit. 

Spana också in:


reben:
byter dir
kan de int bli helt cp då? 

om typ du har en massa biverkningar från första
o så kanske de kmr biverkningar från nya

elr att de mixas o bli nå helt fucked up första dagarna? som alien typ fast int nått som ploppar ur elr ah ingen varelse alls ba att de e mkt dåligt att ha alien i sig

vonKissekatt:

Är det så? Hittade ingen info om. Bra isf. 
Ja det är verkligen skevt. Man tycker ju att preventivmedel ska vara ett gemensamt ansvar i ett förhållande men tydligen inte.
Jag har sett ett flertal artiklar om det. Konstigt att det inte dök upp när du sökte...

Definitivt. Vissa tjejer tål inte p-medel alls och då vore det ju en fördel om åtminstone killen kunde ta på sig det ansvaret.

Little Richard: Hur fungerar det när man byter ppiller?
Byter man direkt, dvs ba ta ett nytt ist för de gamla när dagen kmr? elr måste man vänta ut de tills de gamla e ute ur systemet innan man "får" ta de nya?
precis min fråga! hmmm har googlat och det är läskigt att läsa om allas erfarenheter, hur mkt det skiljer sig från varann. uh. får fundera och nog snacka med barnmorskan en sista gång Tumme upp tack um
fick träffa en grym barnmorska idag! en som inte kom med pekpinne. men vet fortfarande inte vad jag ska göra, vill liksom prova sluta för att se hur jag blir

tänk om inget förändras, då kan jag likagärna fortsätta äta piller
men om ngt förändras till det bättre, då borde jag överväga att ta ngt mindre hormonstörigt hehe preventivmedel