Forumet - sluta med p-piller, vikt? börja med annat p-medel?

sluta med p-piller, vikt? börja med annat p-medel?

927 0 10
jag vill sluta med mina p-piller, som jag ätit i ca 2-3 år, pga minskad sexlust och att jag (tror) gått upp i vikt av. Var 15 när jag började och gick upp 10 kg på ett år.
Tror ni att jag kommer gå ner dem kilona när jag slutar med p-piller eller är det kilon som jag gått upp pga puberteten?

Sen vill jag ju börja med något annat preventivmedel.. Vill ju inte gå upp i vikt och få minskad sexlust igen, men har hört att hormonspiral innehåller mycket mindre hormoner än p-piller så jag kanske inte påverkas så mycket av en spiral? eller??

Funderar också på kopparspiral men vet inte pga att man kan få rikligare mens....asså ååååh så svårt..

Spana också in:

saphire:

men har hört att hormonspiral innehåller mycket mindre hormoner än p-piller så jag kanske inte påverkas så mycket av en spiral? eller??


hormonspiral är det bästa alternativet för dig som inte vill tänka på p-medel, inte kan ta kombinerade p-piller, inte bör ta något (rent allmänt) men mycket hormoner i som påverkar kroppen. Dock bör man ha fast partner då det är lättare att få infektioner (fick jag höra när jag satte in min i alla fall). Och nej, kroppen i övrigt påverkas inte, mer än lite illamående och utebliven mens.