Forumet - Sluta vara så löjliga med IPRED-lagen!!!

Sluta vara så löjliga med IPRED-lagen!!!

199 0 13
Varför är alla så upprörda över IPRED-lagen?! [chocked]

Det är något väldigt skumt med den, jag har laddat ner några filmer efter det. Jag laddar ner musik... Och jag har aldrig blivit haffad. [rolleyes]

Kommer ni ihåg när FRA-lagen kom. Bara man skrev ordet bomb i ett mail så läste dom det?!
Jag gjorde olagliga grejjer efter FRA-lagen, jag gick in på porrisar, ba dom olagliga nr och så vidare. Vi blev aldrig tagna! [confused]

Så snälla, som jag skrivit i många inlägg! IPRED-LAGEN ÄR INTE SÅ FARLIG, LADDA NER MERA!!!!!!![bigsmile][bigsmile][bigsmile]

Spana också in:

Det fåniga med IPRED1 är att det från början var ett förslag för att förhindra rent kommersiell tillverkning av produkter med falska varumärken.
Allt som rör piratkopiering, eller Internet överhuvudtaget, är skrivet på uppdrag av lobbyister. De har alltså tagit ett förslag som i grunden är vettigt och vänt det till att ge privata poliser större befogenheter än vad polisen själva har för att lösa upphovsrättsintrång.

Det fåniga med det kommande IPRED2-försaget är att EU tänker ge sig in på straffrättsområdet, i strid med samtliga EU-fördrag (emot EU:s grundlag).

Sheriffen:

FRA lagen är inte till för att jaga privatpersoner.


I så fall behöver vi inte spana på privatpersoner.
Dessutom är det synd att skarpa tekniker, främst kryptologer men även andra IT-tekniker, sugs upp av kontraproduktiv verksamhet istället för att utveckla saker som för samhället framåt. Det är nämligen dessa personer FRA anställer, trots att det redan råder stor brist på dem på arbetsmarknaden. Detta råkar också vara väldigt dyra anställda, pengar som kan läggas på helt andra saker.

FRA har förresten en av världens snabbaste stordatorer redan, men vill ha en som är ännu snabbare och svinigt dyr. Detta för en myndighet vars roll i världen är mestadels marginell.

Då har vi inte ens börjat prata kostnaderna för Internetoperatörerna som tvingas investera i, i övrigt helt meningslös, infrasturktur för miljarder. FRA-lagen beräknas kosta varje hushåll ett par tusen kronor om året endast i förhöjda avgifter för att täcka kablarna som måste dras till FRA:s knutpunkter.

Muscle_boy:

Nedladdare kan ej bli tagna utav Ipred lagen! Det är uppladdaren som åker dit !


Detta ändrades ju redan 2005 i upphovsrättslagen.