Forumet - Små orter får ta emot flest asylsökande

Små orter får ta emot flest asylsökande

2873 0 26
Det är de allra minsta orterna i landet som får ta det största ansvaret för Sveriges asylmottagning. Det visar en granskning som SVT Östnytt har gjort. Det finns till och med orter där befolkningen tredubblats på kort tid.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/sma-orter-far-ta-emot-flest-asylsokande

Vad tycker ni, är det här en ansvarsfull integrationspolitik? Små samhällen går från att vara några hundra stycken invånare till att bli runt 300 där flyktingar står för majoriteten av befolkningen som skapar problem för infrastrukturen i de små samhällena med skola, vård m.m. Skapar det inte en grund för ökad rasism i småsamhällen där rasismen redan frodas?

Vad tycker ni, är det här en ansvarfull integrationspolitik?


Razor: KANSKE, för att:
moderation är lite ledordet att gå från 100 till 300 är ju att ta i men att gå från 100 till 150 eller från 300 till 400 är nog egentligen bara positivt även om invånarna kanske inte tycker det (men då har de fel). för det är nog bra för avfolkningsorter att det flyttar folk dit och de har ju oftast med sig pengar från staten vilket även stimulerar ekonomin på orten så att säga. 

Spana också in:


Kudhos: Kmr öka rasism högst sannolikt.
Det är min åsikt också. Vem vill ha ett samhälle som helt invaderas av främmande människor från främmande kultur, som belastar exempelvis vården, skolan o.s.v? Om jag hade levt i en liten by och så kommer det minst lika många nya invånare från främmande land och främmande kultur som belastar byns infrastruktur, nog fan skulle jag börja rösta på SD, utan tvekan.

Razor: NEJ, därför att:
Det kommunala självbestämmandet är inskrivet i grundlagen. Att skicka asylanter till en kommun som sagt nej till fler asylanter är att bryta mot grundlagen.

dinkompis: Tycker kommuner ska få rösta om de vill ha asylinvandring eller inte. De som rösrar ja får ta emot samt bekosta

piraten:
det borde rimligen vara upp till varje kommun att bestämt tacka NEJ till flyktingar.
Alternativt att de individer som är för fortsatt massinvandring står för utrymme och kostnader eller de kommuner där massinvandringsvurmande partier som t.ex MP är starka.
Nä, det kommer inte funka i längden p.g.a. avfolkning och färre jobbtillfällen och allt det där. Sprid ut flyktingar mer jämnt i början - låt dem sedan flytta var de vill. Gärna omfattande utbildningssatsningar för flyktingar i rika kommuner där resurserna för sådant faktiskt finns... säger ju sig självt att kommuner med resursbrist inte kan ta emot flyktingar lika bra som rika kommuner skulle kunna...