Forumet - Smal som en pinne, mjuk som deg?

Smal som en pinne, mjuk som deg?

1577 0 9
Jag har en flickvän som är anorektiker och mår väldigt dåligt över sin kropp för att den är så mjuk. Hon är väldigt smal och underviktig, men vill alltid gå ner mer i vikt. Hon har jättesvårt med att hon har så mjuk kropp, speciellt eftersom hon känner som att allt dallrar när hon rör sig mycket, vilket hon uppfattar att det är för att hon är så fet. Hon väger 40-något och är 165 cm så jag kan verkligen inte tro på att det är fett som dallrar. Jag kan däremot hålla med om att hon är väldigt mjuk, men jag tror snarare att det är hennes muskler som är mjuka, kan det vara så? Jag vet inte om det är relevant eller ej, men hon har även en mild hypotyreos, men jag vet inte om det kan ha någon påverkan på det?

tumblr_mjqnele0731rtogepo1_1280.png


Jag har en bild här som visar hur mjuk hon är, det är inte hon på bilden, men det är likadant för henne. Man kan greppa tag i hennes kropp som så nästan överallt.

Kommentarer (1)

  1. Har hon någon styrka ens?

Tråden har 9 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

alltså, även om man är underviktig så har man ju underhudsfett, i synnerhet som hona. men förmodligen är det hon stör sig på mestadels hud och frånvaron av muskler. har träffat flertalet personer med den kroppsbyggnaden, både kraftigt underviktiga och typ normalviktiga. tycker att det överlag är mysigt.

ska något göras åt det så är det väl träning och således också att äta bättre, men att försöka få en anorektiker att träna hälsosamt är rätt dött lopp, så hon borde vänta tills hon löst de problemen och se om hon fortfarande vill ändra sig sen.

jag har varit med om samma, ju mindre fett och ju mer muskler jag fått - desto dallrigare har jag blivit. det är hud som ännu ej hängt med i utvecklingen - så att säga.

kräver att man behåller samma vikt under ett långt tag så att huden hinner brytas ned.

Gissar på att det helt enkelt är hud. På bilden är det iaf hud som personen håller i eller vad man ska säga.
Är en väldigt underviktig pga svält finns inte så mycket muskler kvar. Musklerna är vad som gör att kroppen känns fast och hård eller vad man ska säga. Ja, förutom på de ställen där skelettet sticker ut.

Jag tror att din flickvän har hakat upp sig på detta. Jag har BMI 15,0 och känner också delar som dallrar när jag rör mig. Anorektiker tänker på sådant väldigt mycket och har en väl börjat klämma och oroa sig för att det är fett som är mjukt tar det upp hela huvudet.

Hjälp henne att få rätt hjälp. Lycka till. 

Btw, hon ska inte träna.

Spana också in:

Det är det jag tänker också, att hon borde träna snarare än äta mindre om hon vill ha en hårdare kropp. Det är lite svårt dock i och med hennes hypotyreos.

Jag har själv inte alls något emot att hon är så mjuk kan jag tillägga. Det är bara hon själv som har problem med det. Och du som undrar om hennes ålder, hon är 21.

Att vara 165 cm lång o bara väga "40-något" verkar alldeles för lite. Nu skriver du förvisso inte hur gammal tjejen är men personligen skulle jag tippa på att 55 kg är en ganska lagom vikt för henne.

Brukar alltid tänka längden minus 110 så hamnar man på en ganska vettig vikt oavsett om det är tjej eller kille. Nu snackar jag alltså inte om några bodybuilders som går på anabola utan vanliga svenskar som motionerar lite lätt då och då.