Forumet - Smalare/muskulösare lår!

Smalare/muskulösare lår!

381 0 11
Nu har jag bestämt mig, jag ska börja träna låren på riktigt och jag vet att jag är sent ute ifall jag vill ha lite fastare lår innan shorts säsongen. Jag är inte överviktig vid låren, jag är typ normal. Men jag är väldigt kort så då ser de automatiskt större ut och jag har väldigt mycket fett på de. Jag vill inte bli modellsmal eller så, utan bara få de fastare o liiite mindre, jag har inte tillgång till gym så jag gör träningen hemma isf. Ge mig tips på bästa sättet att träna låren?? :-D
Birger:

nej. man kommer väldigt långt på benböj och utfallssteg


Om man suttit i rollstol hela livet kanske, benövningar med kroppsvikten är inte direkt något som bygger muskler. Benen är för vana vid att böra kroppsvikten. Visst, om man aldrig springer eller cyklar så ger det så klart en del till en början.

Spana också in:

Birger:

det handlar om hur man nyttjar kroppsvikten.


Fast det gällde ju benböj och utfall? Utfall kan jag hålla med om är en bra övning. Orkar man dock fler än 15 repetitioner så blir effekten ingen nämnvärd muskeltillväxt.

Självklart kan man hålla på med en massa explosiva benövningar som den du länkar. Ser dock livsfarligt ut om man inte vet hur man gör. Knäböj på bara ett ben är annars bra, dock jävligt bökigt och de flesta kommer nog bli frustrerade och ge upp.
När det gäller träningen så tycker jag att du mer ska satsa på att hitta en träningsform som passar dig, som du tycker är rolig istället för att fokusera på vad som är bäst i fettförbränningssynpunkt. I längden handlar det om hur många kalorier du förbränner. Det gör du snabbast under högintensiv konditionsträning.

Till exempel:
- Löpning.
- Spinning
- Rodd.
- Simning.