Forumet - Smartare?

Smartare?

438 1 4
Jag känner och tycker att skolan gör mig inte tillräckligt "smart" . Jag vill kunna lite mer och redan vara lite på läst innan man börjar med nya ämnen. Och för det mesta är jag redan klar med allt. Så jag och min bästis tänkte att man kunde gå ner till bibloteket några gånger i veckan och läsa på fakta böcker . Men jag tänker också att det kanske finns någon kurs? Eller något?? Det finns ju hjälp för dom som inte klarar av skolan så det måste ju finnas extra hjälp för dom som känner att dom vill mer? Men jag vet inte vad man ska söka på eller bära sig åt. 

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Läs några klassiker som är relevanta även idag och som får dig att reflektera djupare inom dig själv. Det är viktigast i min egen erfarenhet att lära sig att tolka och analysera saker.
Tyvärr är svenska skolan utformad så att de som är bättre än andra i ett visst ämne knappt får någon utmaning alls, all fokus läggs på de som har det svårt. 

Däremot finns det många alternativ för att läsa själv. T.ex. kan man ju låna böcker, se på viss TV och söka på internet (finns t.ex. Khan Academy, massa olika YouTubekanaler, olika sidor med text om ämnet osv). Kan även vara värt att kolla upp om det finns kurser där ni bor eller som man kan läsa på distans i ämnet/ämnena du är intresserad av. 

Beror mycket på ålder, var du bor och vilka ämnen det handlar om. 

Spana också in: