Forumet - Smink

Smink

1459 0 77
Hej, jag tycker verkligen inte om mitt ansikte. Jag tycker att jag har stor näsa, korta och väldigt blonda ögonfransar osv. Dålig hy, ofta finnar.

Sminkar mig bara med lite foundation, svart mascara, svart kajal, och liiite ögonskugga till vardags.
Men det är fult? okej, inte fult. Men det är inte precis en "Fin" sminkning, vill ha länkar/tips på hur man kan sminka sig så man blir söt/fin. Vill verkligen ha längre ögonfransar, eller mer uppåtstående, funderar på att köpa en ögonfransböjare. de står typ rakt fram och syns knappt? Inte kul. Jag låter väldigt ytlig men jag har sämst självförtroende och jämför mitt utseende med andra hela tiden.

Mitt hår är även JÄTTEtunt och jag kan inte göra nåt alls med det typ, passar inte i tunt då jag inte har ett "litet"/ smalt, tunt, ansikte. Vill gärna ha långt hår, eller iallafall, TJOCKARE.

Vill ha enkla och seriösa tips. :) Gärna någon hemsida med sminkguider eller liknande. :) Tack
chipz:

foundation


använd transparent löspuder istället, gör hyn matt utan att vara täckande och bli kakigt.

chipz:

svart mascara


köp en riktig, bra mascara. typ diorshow från dior.

chipz:

svart kajal


använd svart ögonskugga istället, blir inte lika hårda streck då.

chipz:

TJOCKARE.


mitt enda tips där är extensions, men det är som bekant rätt dyrt och ser fattigt ut. överväg att testa en ny frisyr, du kan alltid fråga frisören vad hon tror att du skulle passa i.


för övrigt, börja använda rouge också, kan göra en stor skillnad för ansiktsformen
jag brukar blanda ut min underlagskräm (inte foundation, underlagskräm gör huden matt) med vårande hudkräm. sen har borstar jag över lite puder, brukar bli en ganska bra bas.
böj ögonfransarna, eller köp en bra mascara. och skippa kanter såsom kajal och sånt. på ögonen behöver du inte mycket till vardags.

Spana också in:

Lajnowh:

använd svart ögonskugga istället, blir inte lika hårda streck då.


alltså, till skillnad från resten av universum har jag min kajal på själva kanten till ögat, och inte under. Dit kan jag väl inte he ögonskugga?
Mina nedre fransar är typ 2 mm långa och står neråt, ser bara kladdigt ut om jag har något där under.. Svårt att få mascaran fin på dem också.. Men tack för alla svar! :)
känner igen mig lite... seriöst, drömde fan att jag försov mig och oroade mig över sminket (tänkte att jag tar med mig det o sminkar mig väl där, var så skönt när jag var på gränsen av att vakna tänkte typ "nej fan nu orkar jag inte bry mig, får se ut som jag gör utan smink nu")...

Men.. Det var väl fina tips up there, jag suger på sminktips.. Det jag kan säga är att keep it real, eller naturellt, ös inte på för mycket för det blir rätt synd sen när du inte pallar eller tröttnar (för det är ju kul att sminka sig, men sen tröttnar man på det och känner sig ful i det vardagliga. Jag brukar oxå tycka att precis alla i världen har finare ögonfransar än jag, och kan se så fina ut utan massa smink.. eller smink alls :s jag har börjat sminka mig lite nu...)

*wall of text, men whatever*
chipz:

under. Dit kan jag väl inte he ögonskugga?


hm jo, det brukar ja ha... typ drar kajalpennan lite och smetar ut det med ögonskuggsapplikatorn eller fan det heter... :<

brukar se ut såhär när jag sminkar (observera att fotot är taget uppifrån, så ja.. ögonfransarna ser lite längre ut, men de är inte så långa)

Image
chipz:

Hej, jag tycker verkligen inte om mitt ansikte. Jag tycker att jag har stor näsa, korta och väldigt blonda ögonfransar osv. Dålig hy, ofta finnar.


chipz:

Vill ha enkla och seriösa tips. :) Gärna någon hemsida med sminkguider eller liknande. :) Tack


Kanske borde leta efter en guid till hur man slutar tycka att man är ful, och blir nöjd med sig själv som man är och sånnt istället? :(
Lajnowh:

köp en riktig, bra mascara. typ diorshow från dior.


Eller bara den där rosa för 75 kronor. Den fungerar helt utmärkt.


chipz:

Jag tycker att jag har stor näsa


är du har lärt dit allt med puder osv så kan man ta mörkare rouge (det bruna alltså och inte det röda) på sidorna av näsbenet. Dock blir det fult och fläckigt om man inte vet vad man gör.

chipz:

Dålig hy, ofta finnar.


Antagligen för att du använder foundation. Ha din normala färg, tvätta dig varje morgon och kväll och använd concealer till de tuffa områderna.

Du kan sota ögonen också. Eyeliner (H&Ms fungerar) på ögonlocket och sudda den med en tops. Ta en lös kajal under de nedre ögonfransarna och sudda även där. Ta bort om det bli för mycket (det kan se ut som om man gråtit). Böj ögonfransarna och lägg på mascara.


Hoppla vad seriös jag alltid blir när det gäller smink.
chipz:

alltså, till skillnad från resten av universum har jag min kajal på själva kanten till ögat, och inte under.


chipz:

Dit kan jag väl inte he ögonskugga?


men det är inte snyggt att ha kajal innanför franskanten!!!
du målar en tunn linje ögonskugga, fungerar som kajal fast blir inte så kantigt.
Harpyja:

Eller bara den där rosa för 75 kronor. Den fungerar helt utmärkt.


den suger juh
chipz:

ar stor näsa


Testa med ett lite mörkare puder på sidorna av näsan (obs, bara liiiite) och sedan concealer på "näsryggen" [y]

chipz:

köpa en ögonfransböjare


Gör de, själv använder jag HM's billiga och den funkar bra.

chipz:

Vill gärna ha långt hår, eller iallafall, TJOCKARE.


Löshår. [smile]
Det finns en kurs på make up store som kostar 500kr och då sminkar de dig + att du får massor av tips och kan fråga dem om råd. Sen får du köpa smink för alla 500kr. Det är en ganska bra affär tycker jag.

Ang ditt hår, det finns ju en tång för mer volym från björn axén, (volumaster) som ska vara bra.
Sen kan du bli medlem på stylesearch.se och läsa lite där, kolla videor på youtube.. Det finns massor av tips. Om du bara vill sminka dig enkelt kan du ju söka på "natural makeup" typ, du lär få massor av träffar.