Forumet - sminket stannar inte?

sminket stannar inte?

665 0 39
jag har ett problem.
varje dag när jag sminkar mej så blir jag först nöjd på morgonen, men senare (runt 12?) så har mycket smink försvunnit. då syftar jag mest på foundation, puder & rouge.

jag anser inte att jag har särskilt fet hud, utan jag har väldigt blandad. vissa områden är väldigt torra, medans näsområdet är ganska oljig/fet.

(jag vet att man kan sminka om sej på raster och spruta hårspray i ansiktet, jag har testat! ;))

blir väldigt glad för tips! :D

ÄNDRAT 2009-12-31 12:30

Spana också in:

tetrapack:

Kan så vara. Men jag blandar olika märken beroende på vad jag jag tycker dom är bäst på.

Lancôme köper jag bara ögonskugga faktiskt


men hon sa ju att det var basen som var problemet... :/


Personligen antar jag att det 1. är hm-smink, 2. att ts köttar på lager av skiten som sedan 3. rinner ner längs hennes ansikte vilket resulterar i att hon 4. blir missnöjd eftersom hon uppskattar känslan av att bara ha 2 färger i ansiktet...

bara en känsla [rolleyes]
edit: jag använder inte h&m smink, men jag använder däremot det "vanliga"/budget sminket - loreál, max factor, lumene, maybelline o.s.v.

ni tycker alltså att jag ska använda en primer före och/eller köpa dyrare smink som t.ex. clarins & make up store?

en primer är väl ungefär som en hudkräm man lägger före man sminkar sig. jag antar att de inte finns i de billigare märkena (ovannämnda) och skulle ni kunna nämna något märke som har en primer? har hört att smashbox har en sådan, är den bra?

btw - jag bor i en ganska så liten stad, halmstad, och de märken som finns i t.ex. stockholm finns antagligen inte här. make up store finns, ifall de har en primer.
en sista fråga: är make up stores foundation bra, eller borde jag satsa på att köpa puder samt primer där ifrån och köra på en budget i foundation? eller tvärt om? ge mig råd!