Forumet - Smitta sig själv med könssjukdom?

Smitta sig själv med könssjukdom?

1991 0 27
Vi säger att jag har en könssjukdom i munnen i form av ett sår. Jag har ingenting på könet. Om jag tar på det såret och sedan på mitt kön, kan jag smitta mig själv? Får jag en könssjukdom där nere också då?

Hmm.. om man tänker på de som har munherpes.. Om de kliar på sina sår och sedan på sina egna kön måste det väl smitta? [confused]

Spana också in:

Ja, men då har du munherpes på ditt kön. Om det nu inte är könsherpestypen du från början hade i munnen. Då har du smittat dig själv med könsherpes.

Om man har herpessår ska man inte ta på dem utan att tvätta händerna noga efteråt, helst ska man inte ta på dem alls. Herpes kan smitta till annan hud, som händerna, ögon och kön.
Elmas:

Om man har munherpes/könsherpes har man alltid flera sår då? Aldrig ett?


Nej, det är olika. Jag har bara vanlig munherpes, får en blåsa på läppen, samma ställe varje gång, aldrig fått flera. Vissa kan få blåsor i halva ansiktet av ett utbrott.
Könsherpes som smittat till munhåla kan ge mer sår inuti munnen, i tandköttet, halsen och gommen vad jag hört. Men det du beskriver är inte alls någonting typiskt för herpes.