Forumet - SMSbråk

SMSbråk

1883 0 18
Hej

Jag går i en scoutkår och har en vän där som är 14 år. Vi umgås egentligen aldrig utanför scouterna men messar däremot en hel del. Av någon anledning berättade hon för mig om ett mycket allvarligt problem hon hade. Vi pratar aldrig om det på scouterna men i stort sätt har vi messat varandra varje kväll sedan hon först berättat. Jag har hela tiden försökt vara stöttande men av någon anledning har hon blivit arg på mig och skrivit saker som att hon hatar mig och att allt är mitt fel. Hon har nu dessutom bett mig att glömma allt hon berättat och att hon skall "igga" mig på nästa scoutmöte.

Jag förstår inte hur hon kan säga att det är mitt fel, det känns så respektlöst och det gör mig arg och frusterad efter all tid jag lagt på att vara stöttande, men samtidigt förstår jag att hon behöver någon att släppa ut sin ilska mot. Men jag vågar inte säga emot henne, för med tanke på problemen hon redan har vill jag inte göra livet svårare för henne.

Vad kan jag göra? Vi har aldrig blivit osams innan på något sätt och det känns konstigt att gå på nästa scoutmöte och se henne i verkligheten efter allt som sagts när vi messat. Det allra sista hon skrev var just "jag kommer igga dig på nästa scoutmöte" och sedan dess har jag inte svarat.

Vad kan jag svara? Några förslag på vad jag bör göra skulle passa finfint för jag har panik inför scoutmötet nästa vecka just nu.

Tack för alla svar på förhand

MVH

Spana också in:

WickedBarbie:

Glad att någon mer kunde detta [blush]


fjortis [confused][wink]Stringburka:

men ta inte skit från henne om du inte gjort dig förtjänt av det. Var ärlig och säg till henne att hon inte har något skäl att vara arg på dig. Säg till henne att du har ställt upp och att problemen hon haft innan inte är ditt fel.


well said [y]
Okej, tack så hemskt mycket för alla svar. Just precis betyder igga ignorera, ursäkta att jag inte gjorde det klart för alla.

Hursomhelst återstår problemet om jag ska svara på det sista messet eller inte. Hon skrev det igår på kvällen och sedan dess har jag inte svarat. Ska jag ignorera henne nu eller bör jag skriva något tillbaka?
Murce:

Hursomhelst återstår problemet om jag ska svara på det sista messet eller inte. Hon skrev det igår på kvällen och sedan dess har jag inte svarat. Ska jag ignorera henne nu eller bör jag skriva något tillbaka?


Skulle ha svarat "jaha?" eller något i den stilen. Finns ju ingen anledning att du ska ta skit från henne bara för att hon inte mår bra