Forumet - Smygrassist eller bara fördomar som borde försvinna?

Smygrassist eller bara fördomar som borde försvinna?

246 1 30
Hejhej.

Vanligtvis är jag en person som ofta pratar om antirasism och antihomofobi, varit aktiv i UMR en period, ja jag är helt enkelt för människan.

Men ibland kommer jag på mig själv när jag sitter på pendeltåg eller bussar och väljer plats, att jag blir lite mer nervös av att sitta vid en mellanösternkille eller färgad person, än en vid ficka i 25 års åldern. Är det en fördom som jag har i bakhuvudet eller är vi alla smygrassister fast vi är aktivt emot rasism?

Jag väljer att sätta mig vid en kvinna som är 40 före en som har mellanösternpåbrå.

Sedan sätter jag ju mig aldrig vid en som ser ut som en narkoman eller alkis heller. Eller äldre gubbar.
Skärgårdsdrömmen:

att jag blir lite mer nervös av att sitta vid en mellanösternkille eller färgad person, än en vid ficka i 25 års åldern. Är det en fördom som jag har i bakhuvudet eller är vi alla smygrassister fast vi är aktivt emot rasism?


alltså om det endast är pga att hans utseende ser "mellanöstern" ut så är det rasistiskt enligt min mening. men sen kan så himla mycket spela in när man väljer plats och läser av andra. kroppsspråk, hur personen ser ut att vara på för humör osv. kläder.

Spana också in:

Ganon:

Nej, det är varken rasism eller fördomar.


det kallas fördom om du endast utifrån någons utseende skapar dig en uppfattning av den som person.bara de ej är alltför påverkade så är det lugnt för min del. frågar om det är ok att jag sätter mig bredvid och dunsar sen ned på sätet. flyttar ju sedan såklart på mig om personen gör någonting jag finner obehagligt.
och så sitter de alltid och har äckligt hår och lyssnar på typ jay-z i sina beats by dre-lurar och tror att de är jättehäftiga, sen springer de iväg med byxorna halvt nere på rumpan och skriker aboooo till sina kompisar[sad]

näää sitter också helst med välvårdade arier, men det är ju inget rasistiskt, bara normalt liks.