Forumet - Snacket om sexuella läggningar är överdrivet.

Snacket om sexuella läggningar är överdrivet.

13817 0 60

Jag är en kille, för vad jag vet så gillar jag inte killar sexuellt. Men jag är inte straight, vem är straight egentligen? Finns det ens något sådant? Och vem är ens helt homosexuell? Det finns Lebbar som gillar män, homosexuella män som gillar kvinnor och så har vi "Straight" folket som har en "Bro", eller ett Tjejkompispar som "älskar" varandra.  

Alla har sin egna läggning och det finns en hel del, fler än de tre vi snackar om. Och det finns nog inte ens där någon som definierar läggningen exakt. Precis som de som följer religion, så är det ingen som tror exakt som t.ex Bibeln säger att det är, det finns väl extrema fall. Men jag tror att alla har sina egna tolkningar av "heliga" skrifter. Vi accepterar detta för det mesta i världen. Vi har ett liknande fall : Politik. Någon kanske säger " Jag är vänster", eller " jag är höger " men de flesta har nog en annorlunda åsikt än vad sidan står för.

Varför ska då en sexuell läggning vara så kontroversiellt? "Jag finns för dig",  "jag gillar dig lika mycket ändå" eller "Det är helt okej".  Såklart att det är okej, man får gilla vem man vill. Varför finns det ens något som heter Homosexuell, eller Heterosexuell? Varför kan det inte bara heta Penissexuell, Vaginasexuell eller Animalsexuell om man håller på med sånt. Man gillar det ena eller det andra, det ska kvitta om man är kille eller tjej.  Eftersom det är väldigt aktivt med Feminism och att det ska vara jämställt så ska man ju inte heller då använda  " bög " och "Lesbisk ".

Jag vet inte hur det funkar idag, men jag stör mig hur vuxna har lärt ut till mig och min generation och säkert ett par före. Jag menar t.ex : "det finns en prins och en prinsessa och så finns det ju de prinsar som gillar prinsar och det är helt okej". Varför inte bara " vissa prinsar gillar prinsessor och andra gillar prinsar" Man behöver inte ha med det här " Det är okej ". Det ska vara självklart och skapar bara något lustigt över det för barn. " Homosexualitet " som vi kallar det ska vara en självklarhet. 

Jag hoppas att ni har förstått, jag vet inte vad mer jag kan lägga till. Tack för mig!

Spana också in:


Liftylym:
Nej utan att folk gör något speciellt av det hela. Prideparader, såklart så är den bra för att upplysa folk och att visa hur det ligger till.  Men de borde bara ingå i våran tids uppfostring. 

Pride-festivalen är väl en del av arbetet för att normalisera alla sexuella läggningar. Där även uppfostringsdelen ingår. Man måste ju visa alla olikheter för att kunna förklara att det är bra, som allt annat.

Patrick:
Jasså?
Ge mig vetenskapliga belägg på det. Finns de som hävdat att det är en sexuell läggning precis som homosexualitet

det är inte helt offtopic, rätt intopic
Ja om man ska snacka vetenskap så är det enda rätta kille och tjej, sexuellt.  Resten är då onaturligt och fel.
Naturen säger dock ingenting om kärlek, som kan ses som en försvars mekanik i människan. Att vara beroende av något som skyddar en.