Forumet - Snälla hjälp mig!

Jag är en en tjej på 15 år som bor med min mamma och 3 småsyskon på heltid. Jag älskar mamma och mina syskon men jag vet inte om jag orkar leva såhär... 

Jag har skärt mig under en ganska lång tid nu... Min mamma upptäckte det i förrgår och jag berättade för henne att jag tycker att ALLT går ut över mig. Om mina syskon har varit vakna på natten och hon sovit dåligt, är det mig hon är sur och irriterad mot. Om hennes dator/tv/eller något annat, inte fungerar är det mitt fel O.s.v. Jag får inte gå någon sport eller något för hon kan inte skjutsa mig en gång i veckan...  Jag kan tydligen aldrig hjälpa till trots att jag städar undan frukosten varje morgon, jag tar ut soporna varje dag, jag vaktar mina syskon då hon behöver det, jag går till affären och handlar, jag gör mitt bästa. 

Sen säger hon att jag jämt är på dåligt humör och låter otrevlig... Jag är en tonåring! Och man blir sur och irriterad då någon anklagar dig för att vara på dåligt humör då man inte ens är det och då någon (hon) står och gapar och skriker 24/7 .

Hon är väldigt noga med att det ska vara städat EXAKT HELA TIDEN. Hon dammsuger flera gånger per dag och säger att hon inte kan ändra på det. Varför ska jag då ändra på mig?!

Om jag säger vad jag tycker eller gör något fel/inte som hon vill... Så tar hon min mobil, iPad och dator. 

Hon kan fråga mig t.ex. : kan du göra maten? Du behöver inte om du inte vill eller orkar... 

Jag svarar nej.

Då säger hon: då behöver du inte gå någonstans sen eller/då kan du ge mig din tellefon NU!

Hennes stress går ut över mig och även om det inte är mig hon är arg på så är det jag som får ta allt skrik. 

T.ex. Om hon ber mig att hämta min syster hos hennes kompis på kvällen, min syster vägrar att lyssna... Mamma säger att om hon inte lyssnar så kommer du bara hem, jag gör det och hon blir arg på min syster men vem är det som hon skriker på?! MIG.

Jag har ingen kontakt med min pappa alls och han bryr sig inte och har aldrig gjort det eller.

Hon sa nu under middagen att jag ska fundera på om jag ska bo kvar här eller flytta. Men att dom kommer fråga min pappa (om att jag ska vara där) för att han och mamma har gemensam vårdnad. Kan dom tvinga mig att bo med han fast jag inte vill? Eller kan jag få flytta till ett familjehem? 

Jag har inte berättat allt för jag kommer inte ihåg allt jag ska skriva men ni kan ju fråga om ni funderar på något.

Snälla kan någon svara? :( 

TACK!

om du är över 13 får du bestämma själv hos vilken förälder du vill bo, och jag har en mamma som är precis liksadan, gäller bara att bita ihop och göra det bästa av situation, nu har jag bara ett år kvar på gymnasiet och sen är jag väck, men tiden går fort så snart är du fri <3 


cuzIcan: om du är över 13 får du bestämma själv hos vilken förälder du vill bo, och 
nej sluta luras!
om din mamma mår dåligt psykiskt kan du be henne att skaffa hjälp, annars kan du prata med skolan, de lär koppla in soc, och du kan få bo borta hos en annan familj/med andra ungdomar ett tag som avbelastning.

Spana också in:


kukoxo:
nej sluta luras!
om din mamma mår dåligt psykiskt kan du be henne att skaffa hjälp, annars kan du prata med skolan, de lär koppla in soc, och du kan få bo borta hos en annan familj/med andra ungdomar ett tag som avbelastning.
är helt sant, min syrra gjorde det när hon var 14, dock är min biologiska farsa 10 ggr värre än min mamma :P