Forumet - Snart skolstart: Mobbning

Snart skolstart: Mobbning

4878 5 63
Snart skolstart.. Vilket är kul för många. Något att se fram emot. Men inte för alla. Inte för den som blir utsatt i skolan.

Jag har varit en av dem som gick till skolan med en klump i magen och önskan om att DENNA dag skulle bli annorlunda. Men det blev det inte så länge jag såg ut som jag gjorde: punkare. Jag stack ut ifrån normen. Därför förtjänade jag enligt somliga att varje dag utsättas för glåpord och få saker kastade efter mig. Lappar med hemska budskap uppsatta mot fönstret i klassrummet där jag satt. Folk som ritade på mitt skåp. Äcklade miner. Högstadiet väcker känslor av hat hos mig än idag.

Denna tråd är till för att prata om detta: Mobbning. Är du eller har du blivit mobbad? Hur tacklar man det? Har du någon att prata med? Vad gör skolan? Hur mår du nu inför skolstarten?

Vill passa på att belysa en väldigt bra lista där vi har samlat ställen du kan vända dig till om du känner att du behöver stöd. Det är viktigt att veta: det finns stöd!

Är du eller har du blivit utsatt för mobbning?

Tycker att det är så svårt att definiera. Det är så mycket gråskala och gränsen mellan halvkassa skämt och mobbning är ofta hårfin. Men nä, har nog inte upplevt det riktigt så, har aldrig varit ensam mot alla andra även om andra kanske skulle kalla det mobbning. Sen har jag väl varit (och är) dålig på att ta tag i saker och prata om det med någon så för min del har det mest fått självdö. 

rotorblad: Tycker att det är så svårt att definiera. Det är så mycket gråskala och gränsen mellan halvkassa skämt och mobbning är ofta hårfin.
Jo det är i vissa fall väldigt svårt att definiera. Vad som är vad. Kanske man får se mest till sig själv och sina känslor. Om man konstant går runt med jobbiga känslor rörande skolan och människorna där är nog något fel.

rotorblad: aldrig varit ensam mot alla andra även om andra kanske skulle kalla det mobbning
Jag var aldrig ensam! Jag hade mitt gäng. Det hjälpte såklart att ha vänner men det tog ju inte bort mobbningen..

Spana också in:


Lounge:
Jo det är i vissa fall väldigt svårt att definiera. Vad som är vad. Kanske man får se mest till sig själv och sina känslor. Om man konstant går runt med jobbiga känslor rörande skolan och människorna där är nog något fel.
Jo, precis. För mig handlade det egentligen inte om skolan, dock. Bara att människor i grupp som är dumma i huvudet och inte förstår vad de har att göra med och inte, typ. Rodnar
Skulle nog ändå inte kalla det mobbning. 

Lounge:
Jag var aldrig ensam! Jag hade mitt gäng. Det hjälpte såklart att ha vänner men det tog ju inte bort mobbningen..
Det har du rätt i. Men det kan ändå göra det mycket lättare, att folk var på ens egen sida också. 

sudd: våld löser sådana problem garanterat.
Nej. Möjligtvis om mobbaren är själv (vilket inte händer i förorten), annars kan det hända att den ringer sina ligistpolare och så har man automagiskt ännu fler fiender. Fighting spirit i all ära, men det fanns inte så mycket att göra när de plötsligt var femton mot en och dessutom hade tillhyggen med sig.

Jag pratade med dem som verkade någorlunda mottagliga, resten ignorerade jag så gott det gick.
Sålänge en grupp inte straffas kollektiv för mobbningen inom gruppen kommer mobbning fortsätta i all evighet något som är betingat i människans natur. Mobbning försvinner först när "gruppen" tar skada av det genom betyg/stryk och får ta an problemet.

Detta är resultatet av dagens fina individualism. Individualism, eller extrem individualism som det praktiseras idag, kolliderar med människans natur.

Schism: Nej. Möjligtvis om mobbaren är själv (vilket inte händer i förorten), annars kan det hända att den ringer sina ligistpolare och så har man automagiskt ännu fler fiender. Fighting spirit i all ära, men det fanns inte så mycket att göra när de plötsligt var femton mot en och dessutom hade tillhyggen med sig.

Mitt första inlägg var vagt vad jag menade egentligen. Citera de andra inläggen.
Utöver det har jag egentligen aldrig stött på mobbning. Har överlag alltid gått i väldigt snälla klasser. Inte så traditionella klasser om man säger så. Dessutom har jag alltid varit klassens retsticka, vilket gjorde att det liksom aldrig fanns på kartan att man själv skulle bli utsatt.