Forumet - Snatteri

Snatteri

775 0 46
Hej. Idag så gick jag och min 3 kompisar till ica för att snatta. När vi alla hade tagit det som vi skulle ta så gick vi ut. Min kompis som la en läsk i min ryggsäck tur ut den när vi har gått cirka 6 meter från affären. Då kommer en arbetera ut. (vet inte om han såg mig ta något i affären eller att min kompis tog ut läsken). När han ser min kompis med läsken säger han "Har ni tagit det där?". Jag som då låg cirka 7 meter före dom andra forsatte gå men dom stannade. Jag gick till min skola och inget mer hände. Nu efteråt så fick jag veta att dom kanske har mitt namn och efter namn. Men dom har säkert min förnamn, mina andra kompis gick in i ett rum och berättade vad dom hette och vilken klass dom gick i.

Undrar vad jag ska göra. (Är ej säker om jag är med i kamera)
Nån med erfarenheter som vet om ica kommer leta upp mig och polisanmälla eller liknade? Borde jag neka i såfall.
Tack för svar!

Säg INTE: "rätt åt dig snattare" eller liknanden, har redan fått höra det utav flera kompisar idag...

ÄNDRAT 2008-11-11 17:32

Spana också in:

Kan tilläga att jag undrar om vad jag kan få för straff. Har haft cirka 20% skolk från skolan men har slutat skolka. (Har inte skolkat på en vecka [party][bigcheers]) Kommer jag få prata med socialen/psyckolog eller liknande. Är också första gången jag blir "tagen".
Om det nu är såhär att dom bara sa mitt förnamn kommer ica leta mycket efter mig, kommer dom fråga lärare?

Om jag har förstått det rätt så sa bara min kompisar förnamn + klass på sig själv..

Borde jag skolka några dagar eller bara ligga lågt helt enkelt?

Tack för svar! [y]
Vettefan varför dom sa ja... Amatörer som sagt. Igentligen så borde jag inte följt med pga att en var klädd i typiska snattarkläder. Men det har blivit som ett litet beroande. Måste ju tilläga för min självrespekt att jag inte e amatör. Men ritinkin du värkar kunna lite i allafall. Kanske borde skriva hjälp istället..

Ringer ica isåfall via förelder mobil eller hem telefon sitter just nu vid hemtelefonen gömd hos mig. Kan det funka att säga att dom hade ringt fel nummer om det blir hemtelefon.