Aviseringar
Rensa alla

Snatteri under 100:-


Ämnesstartare

V.J.: Det handlar om så mycket mer än så. Trådskaparen var troligen inte den första eller sista som snattade i affären och det har säkerligen också funnits personer som inte blivit påkomda, vilket lett till ökat svinn för butiksägaren som måste sätta upp fler kameror och kanske anlita väktare.

Nu är väl dock tanken med ett rättsystem att du skall bli dömd för det brott som du har begått, inte som andra har begått. Du kan inte stå tillsvars för vad andra gör. 

V.J.: Sen handlar det också om att statuera exempel. Det ska kännas när man begår brott.

Jag tror att samhällstjänst i sådana fall är ett bättre straff. Istället för att då bara betala pengar och sen är allt bortglömt så får du istället göra lite nytta i samhället och får kanske dessutom lite tid för eftertanke. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

132784.jpg


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Buddah: Nu är väl dock tanken med ett rättsystem att du skall bli dömd för det brott som du har begått, inte som andra har begått. Du kan inte stå tillsvars för vad andra gör.

Absolut, men faktum kvarstår. Snatteri är ett ökat problem för näringsidkare och det kostar pengar att hantera och försöka förebygga. Pengar som annars kunde ha gått till inköp av varor, hyra och andra räkningar, personalkostnader osv. Då tycker jag det är en självklarhet att den som blir påkommen med att snatta bidrar till den kostnaden. 500 kr är ändå en spottstyver jämfört med näringsidkarens kostnader.

Buddah: Jag tror att samhällstjänst i sådana fall är ett bättre straff. Istället för att då bara betala pengar och sen är allt bortglömt så får du istället göra lite nytta i samhället och får kanske dessutom lite tid för eftertanke.

Personligen tror jag inte på samhällstjänst. Det lär man sig ingenting av och det svider inte lika mycket och de jobben som den som utför samhällstjänst utför kunde istället gått som t.ex sommarjobb åt hederliga, skötsamma, laglydiga ungdomar.


   
SvaraCitera