Forumet - snitt (gymnasiet)

snitt (gymnasiet)

4146 0 45

Spana också in:

B3ll4:

Men vissa kan bara få g ju, det är inte så lätt med vg och mvg för alla. det borde ju räcka med g[no-no]


Nej man kan inte få det om man SKITER i plugget och slappar. Hur man sen tror att man ska lyckas då, det förstår jag inte. Visst, har man svårt för å lära sig så får man helt enkelt jobba hårdare. Det är inte orättvist att det krävs lite av en [rolleyes]

*Insert Now_what's avatar here...*
vilketnamn:

Vad behövs för psykologlinjen?


Mellan 18,5-20 beroende på var man söker.B3ll4:

Men vissa kan bara få g ju, det är inte så lätt med vg och mvg för alla. det borde ju räcka med g


Pja, jag tycker egentligen att gymnasiet var ganska simpelt - visst, jag gick inte ut med direkt lysande betyg - men jag lade definitivt inte ner någon större tid eller engagemang på det heller.

Angående huruvida det "borde räcka med ett G" vill jag ställa frågan till dig om hur vi då skall fördela högskolans platser mellan dem som söker. Betygen utgör inte bara ett stressmoment, eller något som lärarna gör för att de är ena sadistiska varelser, utan också ett effektivt mätinstrument för att sålla agnarna från vetet. Visserligen skulle ju någon form av intervju- eller lämplighetsbaserad antagning vara idealet, men troligen skulle det kosta mer än vad det smakar.

För övrigt tror jag att alla som är någotsånär måna om sin framtid och kan tänka sig att plugga till åtminstone ett prov någon enstaka gång, med alla möjligheter klarar att få ett snitt på >15 enligt gällande betygskriterier. Och med det snittet kommer man förstås inte in på allt, och definitivt inte de mest populära utbildningarna, men man ges betydligt större möjligheter än om man sårar genom gymnasiet med ambitionen att få G i allt.
12,3 är väl ganska kasst, det är typ ett snitt på hälften G och hälften VG. Dock är det lite svårt att säga, det beror ju helt på vilka ambitioner du haft osv. 12,3 är ju fullt tillräckligt för att ta sig in på många utbildningar, och har du läst rätt kurser och har bra behörighet kan du ju bli ganska mycket.

Men som sagt, ett riktigt "bra" snitt (som man kan känna sig äg med) brukar väl antagligen ligga på 19+.