Forumet - snygga = snällare?

snygga = snällare?

818 0 55

Razor: Brukar vara självgoda, självcentrerade, men det är inte alltid så. Då menar jag de som är snyggare än majoriteten.
För mig är det tvärtom. De snygga är snälla och intresserade i början och mindre snygga verkar inte vara särskilt intresserade. När man väl lär känna dem är det förstås ingen skillnad.

Spana också in:

snygghet kan leda till mycket bekräftelse, vilket leder till god självkänsla, vilket leder till en öppen och attraktiv personlighet, vilket leder till ännu mer bekräftelse, möjligheter och chanser till att njuta av livet och bli på gott humör....det kan leda till en god cirkel. 

men även om jag är medveten om hur generaliserad frågan är, så är jag fortsatt osäker på vilken majoritet som råder. beroende på grundpersonlighet kan folk reagera helt olika på bekräftelse: vissa blir bortskämda och odrägliga, andra växer i självsäkerhet på ett positivr sätt

mynona: snygghet kan leda till mycket bekräftelse, vilket leder till god självkänsla, vilket leder till en öppen och attraktiv personlighet, vilket leder till ännu mer bekräftelse, möjligheter och chanser till att njuta av livet och bli på gott humör....det kan leda till en god cirkel.
Finns det inte en baksida av detta, att människor kan bli oerhört utseendefixerade för att inte tappa denna objektbundna bekräftelse?
vet förresten att jag själv också blir mer avslappnad och bekväm om jag vet att jag ser bra ut och kan strunta i utseendet, och avslappningen leder till bättre umgängesvett

Razor:
Finns det inte en baksida av detta, att människor kan bli oerhört utseendefixerade för att inte tappa denna objektbundna bekräftelse?
Ja som sagt så kan olika personlighetstyper reagera så olika: 

mynona: beroende på grundpersonlighet kan folk reagera helt olika på bekräftelse: vissa blir bortskämda och odrägliga, andra växer i självsäkerhet på ett positivr sätt
vissa grundar hela sin självsäkerhet på utseendet, andra använder den bekräftelsen bara som en spångbräda ovanpå vilken de bygger mer substantiella former av bekräftelse; vissa utvecklas alltså av den grundbekräftelsen, andra stagnerar. jag vet inte vilken typ som överväger.

intressant att jämföra snygga killar och tjejer också. 

isola: ens utseende har inget med räckmackeåkande att göra
Jo, jag har en tjejkompis jag har varit kompis med sedan vi var 4 - 5 år gamla. Hon var/är "sötare och snyggare" än genomsnittet av tjejer. När vi var barn och någon snäll tant skulle bjuda på godis så var det alltid hon som först blev tillfrågad. Lärarna i skolan var alltid snällast mot henne och idag många år senare så misstänker jag att hon aldrig har behövt betala entré till ett nöjesställe eller någonsin betalat för en drink på ett nöjesställe. Lite överdrivet kanske men hon har haft "flyt i livet" tack vare sitt utseende.

Sedan är ju bara fakta att hon är väldigt snäll. Jag kan ringa henne mitt i natten när jag är inne i stan occh fråga om jag kan få sova över hos henne och hon är en tjej som aldrig säger nej. På morgonen bjuder hon alltid på frukost som kan jämföras med vilken continental breakfast på vilket lyxhotell som helst.  Tumme upp

amsi: jo isola lyssna nu 1 person har ett exempel på en sak då e d en absolut sanning
Vad jag menade var väl i stort att ju mer flyt man har i livet ju mer positiv, gladare och snällare blir man medans ju mer motgångar man har i livet ju mer negativ, ledsnare och mindre snäll blir man. Dvs motgångarna påverkar psyket så pass mycket så att det även slår över på ens personlighet. Men naturligtvis - ingen regel utan untantag. Jag är väl utseendemässigt som "snittet" och är väl rent allmänt väldigt glad, positiv och snäll. Cool