Forumet - Snyggast skivomslag

Snyggast skivomslag

1749 0 53

Spana också in:

Finns en hel drös men bra tråd.
Kan nämna några.

Image

Image

Båda studioalbumen (Shallow Grave, samt The Wild Hunt) av svenska The Tallest Man on Earth är väldigt tilltalande tycker jag. Hans låtar innehåller just mycket naturmetaforer och mytologisk symbolism och han har lyckats fånga känslan av det i sin albumcovers - opretentiöst, öppet, mystiskt och stiligt.

Image

For Emma, Forever Ago av Bon Iver kan vara min favoritskiva från 2000-talet. Omslaget är lite halvpretto, men fångar den där kyliga känslan av hopplöshet och apati som albumet handlar om.

Image

Behövs ingen motivering (Och ja, jag gillar den skivan betydligt mer än Dark Side)

Image

Let it Bleed. Stones bästa album, Stones bästa omslag. Baksidan är ännu coolare.

Image

Image​​​​

Surfing the Void av The Klaxons. Deras senaste som jag ej har lyssnat på. Skiter faktiskt i om det är en bra eller dålig skiva. Omslaget är fortfarande fullkomligt jävla epic.

And the winner is...

Image

Dylans Freewheelin! Jaghar alltid tyckt att, i princip, alla andra skivor som Dylan gjorde under 60-talet är bättre än Freewheelin (förutom hans allra första studioalbum fast den räknas inte riktigt).
Men jag skulle säga att det är mitt favoritomslag någonsin. Det känns som bara bilden i sig berättar en hel historia om två människor som är väldigt kära.