Forumet - soc lägenhet

soc lägenhet

557 0 11

Spana också in:

Att få en egen lägenhet innan 18 är väldigt svårt, även efter 18 så länge du går gymnasiet och dina föräldrar är försörjningsansvariga. Om dina föräldrar bedöms vara inkapabla att ta hand om dig verkar soc föredra alternativ som stödfamiljer och familjehem framför eget boende.
weazy:

ah sit skulle aldrig bo hos en annan familj då finns de fan bättre saker man fixar själv


Annars väntar du bara tills du är 18 och tar kontakt med soc först då, då är chansen att få en egen lägenhet mycket större. Tror inte de skickar en 18-åring till en familj om de bedömer att denne inte kan bo hemma. Men då måste som sagt soc bedöma att du inte kan bo hos dina föräldrar. Och det avgörandet beror helt på vilken soctant som tar hand om ditt ärende, samt vad soc har för resurser just då. Det är iaf värt ett försök.
Det viktiga är att du står på dig, soc kommer mer än gärna vilja skicka hem dig igen utan åtgärder. Det bästa är att gå dit efter du fyllt 18, säga att du inte har någonstans att bo och vägra röra dig ur fläcken innan de gett dig ett hem.
weazy:

går det är få tillgång till soclägenhet eller ungdomsboende när man är 17 ?


ja.

framtidstron är död:

Att få en egen lägenhet innan 18 är väldigt svårt


för mig var det för lätt, blev i princip påtryckt en lägenhet. Tror det beror på var man bor och vad för människor man kommer i kontakt med.
weazy:

ah sit skulle aldrig bo hos en annan familj då finns de fan bättre saker man fixar själv


är du 17 får du inte fosterfamilj utan egen lägenhet, finns mycket sällan anledning att sätta en nästan vuxen i en ny familj. Sånt sker mest när man fortfarande går i grundskolan.