Forumet - Socaldemokraternas sanna historia [video] kolla in innan du röstar!

Socaldemokraternas sanna historia [video] kolla in innan du röstar!

3532 0 33
Det är som om om Saudiarabien skulle göra en propagandafilm om Tysklands historia och hoppas bli immuna mot kritik för det. Skeptisk

Men kul att SD först nu har upptäckt att det fanns en tid då rasism och nazism var norm. Det har dock alltid varit allmän kännedom för oss andra.

Denna propagandafilm kommer inte duga som kompensation för SD:s förnekande av deras rötter. De kommer inte komma undan sin nazistiska grund för att det fanns en tid då nazism var populärt.

Sedan borde det vara kontraproduktivt av SD att framställa sossarnas politik från den tiden som dålig eftersom det är den SD vill driva idag, kombinerat med nyliberalism.

Super Macho: Debattera gärna för och emot.
Vad exakt?

Spana också in:

Detta är bara propaganda för att normalisera rasism och avleda från den rasism SD smyger med idag.

Detta är historia - från en tid då rasism, rasbiologi och liknande var något man trodde på.

Detta är historia - som dom flesta lärt sig av och vet att det är av ondo - trots det så har vi idag krafter som använder detta - som propaganda för sin agenda.

Detta är historia om hur ett parti var på en annan tid - något dom flesta idag - inklusive samma parti - motarbetar.
Super Macho: Kolla gärna iden innan du lägger din röst på arbetarpartiet Socialdemokraterna.
Om vi nu ska prata om S historia, varför inte prata om hela historian? Vem ligger bakom saker som exempelvis kvinnors rösträtt? Och när det gäller arbetarparti-delen saker som 8 timmars arbetsdag, semesterdagar och en hel jävla lång lista med sådana saker alla som har jobb idag åtnjuter? Jag kan lista varenda sak som S som arbetarparti sa ja till och M nej till om du önskar. Jag får dock en distinkt känsla av att du bara är här för att försöka propagera mot S genom något som... egentligen inte är relevant, och är således inte minsta intresse av allt S gjort som gör att vi har det så djävla bra än idag.

Varför är SD's historia så himla relevant då? Tja, huvudsakligen för att det inte är historia, det är nutid...................

Man behöver ingen film för att avfärda denna typ av propaganda. Det enda man behöver är ett par minuter och lite sunt förnuft.

Nu tycker jag förvisso att S är för långt åt höger för att i dagsläget kallas ett arbetarparti, så min röst ligger just nu på V - men för mig är det ändå av yttersta vikt att påpeka detta fuleri som pågår just nu.


Hjärta

Captain Jack Sparrow: Du verkar vara påläst inom ideologier och diverse så behöver nog inte utveckla mer än så.
Det kan jag inte påstå att jag är nej, däremot kan jag titta på historia, se vad vi har idag, se tack vare vilka vi har det, och så även se vem som vill försämra för arbetarna, som tycker att saker som LAS och facket är bajs som bör avskaffas, etc etc, bara allmänt försämra för arbetarna, det gamla vanliga du vetTumme upp Sen har vi ju också den nutida rasismen och på nytt ett normaliserande av den.

Men om ditt motstånd till socialism är pga att du är libertarian och inte pga hur S och Löfven skött sig dom senaste fyra åren så... är det något nytt för mig, med tanke på att personer jag hör och ser motsätta sig S gör det pga dom senaste fyra åren eller för att S nu går så mycket åt höger. Creds för originalitet (enligt personlig åsikt och erfarenhet - vad nu den är värd för dig) i så fall.


Hjärta

Storchen84: Detta är historia - som dom flesta lärt sig av och vet att det är av ondo - trots det så har vi idag krafter som använder detta - som propaganda för sin agenda.

Men varför vägrar då sossarna ta avstånd ifrån sin historia? Varför uppkallas det gator efter Per Albin Hansson och varför hyllas t.ex Alva Myrdahl av sossarna än idag? Blir lidandet mindre för de barn som fick tänderna förstörda av kola som inte gick att svälja för att det på den tiden ansågs ok?


Storchen84: Om vi nu ska prata om S historia, varför inte prata om hela historian? Vem ligger bakom saker som exempelvis kvinnors rösträtt? Och när det gäller arbetarparti-delen saker som 8 timmars arbetsdag, semesterdagar och en hel jävla lång lista med sådana saker alla som har jobb idag åtnjuter?

Hitler gjorde också bra saker, som Autobahn och en av världens bästa djurrättslagstiftningar


Dagobert:

Men varför vägrar då sossarna ta avstånd ifrån sin historia? Varför uppkallas det gator efter Per Albin Hansson och varför hyllas t.ex Alva Myrdahl av sossarna än idag? Blir lidandet mindre för de barn som fick tänderna förstörda av kola som inte gick att svälja för att det på den tiden ansågs ok?Hitler gjorde också bra saker, som Autobahn och en av världens bästa djurrättslagstiftningar

Nu är jag inte helt 100 på om dom tagit avstånd eller ej och jag orkar ärligt talat inte bry mig, för att har man inte öppet gått ut och gjort det så har jag ändå förståelse för det - det var en annan tid och ett annat liv, normen var annan. Skulle du ta en människa från den tiden o placera den i dagsläget hade den nog inte förstått så mycket, om varför det är som det är idag, särskilt inte varför exempelvis något annat än hetero-normen öht är okej.

Liknelserna och jämförelserna du gör är orättvisa och orimliga - huvudsakligen för att - som det redan påpekats - handlar om historia på en tid då normen var en annan mot SD’s nutida rasism. Typ som att säga att äpplen och päron är samma sak så länge dom har samma färg. Eller nåt.

Major sa det bäst - läs hans inlägg. Särskilt denna bit:
major: Sedan borde det vara kontraproduktivt av SD att framställa sossarnas politik från den tiden som dålig eftersom det är den SD vill driva idag, kombinerat med nyliberalism.
Det är djävligt synd att S och andra partier inte tryckt på detta, då detta är en ganska så viktig poäng i ett av dom många felen med SD.


Hjärta

Super Macho: förnedrande för sossarna
Snarare förnedrande för SD. Har sossarna gjort en två timmar lång film om SD's nutida rasism, antisemitism och all annan dynga SD håller på med än idag? Nej. Som det redan sagts är detta propaganda. Den här tråden är som att jag skapar en tråd med en dokumentär om slaveriet och säger att alla som är vita ska skämmas för det här. Att det var en annan tid har liksom ingen betydelse utan vi ska skämmas och hatas för det än idag.

Sen svarade du inte ens på det du själv citerade. Frågan löd vad exakt det är man ska debattera för och emot. Ditt svar på det var... ja, inget. Det var dock långt ifrån lika roligt att påpeka enbart detOskyldig


Hjärta