Aviseringar
Rensa alla

Socaldemokraternas sanna historia kolla in innan du röstar!


Ämnesstartare

Här kommer en video som visar (s) sanna historia. Kolla gärna iden innan du lägger din röst på arbetarpartiet Socialdemokraterna.

Debattera gärna för och emot.  Glad


   
Citera

Detta visste jag långt innan denna film Blink


   
SvaraCitera

"Ja men hallå det där var 100 år sen så det är irrelevant" - alla sossar.


   
SvaraCitera
major

Det är som om om Saudiarabien skulle göra en propagandafilm om Tysklands historia och hoppas bli immuna mot kritik för det. Skeptisk

Men kul att SD först nu har upptäckt att det fanns en tid då rasism och nazism var norm. Det har dock alltid varit allmän kännedom för oss andra.

Denna propagandafilm kommer inte duga som kompensation för SD:s förnekande av deras rötter. De kommer inte komma undan sin nazistiska grund för att det fanns en tid då nazism var populärt.

Sedan borde det vara kontraproduktivt av SD att framställa sossarnas politik från den tiden som dålig eftersom det är den SD vill driva idag, kombinerat med nyliberalism.

Super Macho: Debattera gärna för och emot.

Vad exakt?


   
SvaraCitera

Detta är bara propaganda för att normalisera rasism och avleda från den rasism SD smyger med idag.

Detta är historia - från en tid då rasism, rasbiologi och liknande var något man trodde på.

Detta är historia - som dom flesta lärt sig av och vet att det är av ondo - trots det så har vi idag krafter som använder detta - som propaganda för sin agenda.

Detta är historia om hur ett parti var på en annan tid - något dom flesta idag - inklusive samma parti - motarbetar.

Super Macho: Kolla gärna iden innan du lägger din röst på arbetarpartiet Socialdemokraterna.

Om vi nu ska prata om S historia, varför inte prata om hela historian? Vem ligger bakom saker som exempelvis kvinnors rösträtt? Och när det gäller arbetarparti-delen saker som 8 timmars arbetsdag, semesterdagar och en hel jävla lång lista med sådana saker alla som har jobb idag åtnjuter? Jag kan lista varenda sak som S som arbetarparti sa ja till och M nej till om du önskar. Jag får dock en distinkt känsla av att du bara är här för att försöka propagera mot S genom något som... egentligen inte är relevant, och är således inte minsta intresse av allt S gjort som gör att vi har det så djävla bra än idag.

Varför är SD's historia så himla relevant då? Tja, huvudsakligen för att det inte är historia, det är nutid...................

Man behöver ingen film för att avfärda denna typ av propaganda. Det enda man behöver är ett par minuter och lite sunt förnuft.

Nu tycker jag förvisso att S är för långt åt höger för att i dagsläget kallas ett arbetarparti, så min röst ligger just nu på V - men för mig är det ändå av yttersta vikt att påpeka detta fuleri som pågår just nu.

Hjärta


   
SvaraCitera

B E G O N E Socialism


   
SvaraCitera

Captain Jack Sparrow: B E G O N E Socialism

Ja vafan ska vi ha det som byggt det här landet för, suger gör det

SkeptiskRullar ögonen

Hjärta


   
SvaraCitera

Storchen84:

Ja vafan ska vi ha det som byggt det här landet för, suger gör det

SkeptiskRullar ögonen

Hjärta

härligt att du vekar trivas i röd riktning, kan inte säga detsamma

2000px-Broken_heart.svg.png


   
SvaraCitera

Captain Jack Sparrow: kan inte säga detsamma

Tycker du att arbetarklassen har det för bra och är bortskämd eller nåt?

Hjärta


   
SvaraCitera

Storchen84:

Tycker du att arbetarklassen har det för bra och är bortskämd eller nåt?

Hjärta

Jag anser mig vara Libertarian och motståndare till socialism om man sammanfattar det enkelt.

Du verkar vara påläst inom ideologier och diverse så behöver nog inte utveckla mer än så.


   
SvaraCitera

Captain Jack Sparrow: Du verkar vara påläst inom ideologier och diverse så behöver nog inte utveckla mer än så.

Det kan jag inte påstå att jag är nej, däremot kan jag titta på historia, se vad vi har idag, se tack vare vilka vi har det, och så även se vem som vill försämra för arbetarna, som tycker att saker som LAS och facket är bajs som bör avskaffas, etc etc, bara allmänt försämra för arbetarna, det gamla vanliga du vetTumme upp Sen har vi ju också den nutida rasismen och på nytt ett normaliserande av den.

Men om ditt motstånd till socialism är pga att du är libertarian och inte pga hur S och Löfven skött sig dom senaste fyra åren så... är det något nytt för mig, med tanke på att personer jag hör och ser motsätta sig S gör det pga dom senaste fyra åren eller för att S nu går så mycket åt höger. Creds för originalitet (enligt personlig åsikt och erfarenhet - vad nu den är värd för dig) i så fall.

Hjärta


   
SvaraCitera

Dokumentären var okej, litet intetsägande trodde detta var allmän kunskap. Dessutom är en hel del citat tagna ur sitt sammanhang. 

De ger mycket skuld på Christian Günter som utrikesminister under Per Albin Hanssons regering, men Günter var partipolitiskt obunden och tysk vänlig. Vet inte de på samtiden vad samlingsregeringen innebar?


   
SvaraCitera

Storchen84: Detta är historia - som dom flesta lärt sig av och vet att det är av ondo - trots det så har vi idag krafter som använder detta - som propaganda för sin agenda.

Men varför vägrar då sossarna ta avstånd ifrån sin historia? Varför uppkallas det gator efter Per Albin Hansson och varför hyllas t.ex Alva Myrdahl av sossarna än idag? Blir lidandet mindre för de barn som fick tänderna förstörda av kola som inte gick att svälja för att det på den tiden ansågs ok?

Storchen84: Om vi nu ska prata om S historia, varför inte prata om hela historian? Vem ligger bakom saker som exempelvis kvinnors rösträtt? Och när det gäller arbetarparti-delen saker som 8 timmars arbetsdag, semesterdagar och en hel jävla lång lista med sådana saker alla som har jobb idag åtnjuter?

Hitler gjorde också bra saker, som Autobahn och en av världens bästa djurrättslagstiftningar


   
SvaraCitera

S får kritisera SD's historia men inte tvärtom, by god!


   
SvaraCitera

Dagobert: Hitler gjorde också bra saker, som Autobahn och en av världens bästa djurrättslagstiftningar

Alla som är för djurens rätt är nazister vet du väl.


   
SvaraCitera