Forumet - social fobi

social fobi

4773 0 62

Spana också in:

Jag kan interagera med människor till en viss nivå, t.ex handla eller gå bland folkmassor är inget problem. Jag skulle kanske också till och med kunna tala i en grupp om jag var tvungen

Men jag hatar verkligen att vara social och undviker det som pesten

bara massa falska leenden och menlöst skitsnack, folk som söker egoboostar och tjänster. Jag står inte ut med det
Jag har.
Jag sitter hellre hemma och datornördar mig eller läser en bok än att vara med andra människorr. Min bror kallar mig för enstöring, men vad fan.. Jag umgås ju fortfarande med människor?

Jag har också svårt att skaffa nya vänner, det är ett väldigt stort problem..
Na, sitter ofast hemma för att de roligaste kompisarna bor 6 jävla kilometer bort.
Har inte fett med vänner men har närmare vänner istället, är tyvärr mindre social och tillbakadragen inför nya personer för jag vill veta vad för ena de är innan jag börjar prata med dem. Misstänker att jag är lite paranoid av mig [rolleyes]
Så nej..typ? [smile]
eremiten2:

Är det någon som har det?


Jag har det på sätt och vis, försöker jobba bort det, men bara för någon vecka sen kunde jag inte ens gå till skolan själv för att jag skulle träffa människor! Och jag kan än idag inte ens gå själv genom stan pga det.
Men jag vet inte om jag ska kunna kalla det socialfobi, mer obehag av människor när jag går ensam.
Känns som om jag inte passar in, som om folk bara går och glor.. Dock går det helt okej om jag går med en kompis eller så.
Vet inte om jag kan klassas som socialfobiker längre eftersom jag inte får någon större ångest förutom vid muntliga presentationer och tala inför stora grupper.

Däremot så tycker jag att det är allmänt jobbigt att vara social när det är några människor. Det går väl bra om man är några stycken, men jag föredrar helt enkelt att sitta isolerad isåfall. Det är jobbigt när man är hemma i korridor och ska tvingas vara social. Orkar helt enkelt inte heller.

Zombiekiteh:

Min bror kallar mig för enstöring, men vad fan.. Jag umgås ju fortfarande med människor?


Folk brukar kalla andra sådant när de egentligen menar, "Var som mig!". Vilket ofta är ett liv där man går ut och super sig redlös 2 gånger i veckan.