Forumet - Social Fobi/Rädsla

Social Fobi/Rädsla

5558 1 56
Tjäna hur hanterar ni social fobi? Dvs att ni känner ett otroligt obehag av sociala situationer, tycker det är jobbigt att prata med folk, irriterar eller blir lätt avundsjuk på andra sociala människor. 

 

Spana också in:


kukoxo:


mäh, man ska möta sina rädslor! de ska anpassa sig för en, inte tvärtom

ont;
hade nog socialfobi åldern 5-8, och sen kom det tillbaka 13-15. nu är jag helt ok bara småblyg ibland
Är medveten om det men mår så mycket bättre när jag kan vara mig själv (dvs inför människor jag känner väl). Har haft fobi hela livet. Det kommer nog inte gå över.

Jag brukar i värsta fall bara stå som ett fån och gäspa om jag inte har nåt att säga. Händer mer sällan dock, är det en social situation jag inte kan hantera lyssnar jag och tittar på de som konverserar och ser iallafall intresserad ut istället för att låtsas sms:a eller stå med händerna i fickorna som ett fån och stirra ner i marken. Man måste göra det bästa av varje situation


emanuelstenberg:
Så du menar att du var ute med folk även fast du tyckte det var jobbigt, det gjorde jag också innan det blev aldeles för jobbigt
Det är bara blyghet, inget konstigt och det går över mer och mer men du måste också pusha dig själv lite. Folk brukar vara trevliga och tillmötesgående, var inte rädd för att eventuellt göra bort dig i en konversation, det är det som kallas att lära sig. Ju mer du fortsätter snacka desto mer utvecklar du din sociala kompetens, som med allt annat. Så testa det, sen gör du det igen och igen sen sitter det!